Şeker fabrikaları zarar ediyor

Şeker fabrikaları zarar ediyor

Hacı Ahmet Özdemir, şeker fabrikaların satışı ile ilgili, “Devlet tüm Türkiye'de şeker fabrikalarından yılda 1 Milyar TL zarar ediyor” dedi.

Partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Prof Dr. Hacı Ahmet Özdemir, şeker fabrikalarının satılması ile ilgili sorulan bir soruya, “Tüm Türkiye’de şeker fabrikaları zarar ediyor. Devletin bu fabrikalardan zararı 1 Milyar TL. Bunun 600 Milyon’u Özelleştirme İdaresi’nden karşılanıyor. 400 Milyon’u bütçeden karşılanıyor. Devlet bu fabrikalardan her yıl 1 Milyar TL zarar ediyor. Dünya 1 ton şekeri 120 dolara mal ediyor. Biz ise 400 dolara mal ediyoruz. Devlet neden zarar etsin. Fabrikalar 6 ay çalışıyor, 6 ay boş duruyor. Satılmasın diyenlere siz alın diyoruz almıyorlar. Devletin zarar etmesini istiyorlar” dedi.

AĞIR ŞARTLAR VAR

 Satış sürecinde fabrikaların işleyişi ile ilgili ağır maddelerin bulunduğunu aktaran Özdemir, “Fabrikaların arazisi değil sadece kendisi satılıyor. Yani fabrikayı yıkıp yerine baka bir şey yapamaz. 5 yıl çalıştırma şartı var. Bu sürenin sonunda çalıştırmama durumu olursa iptal yoluna gidilebilecek. Kota konusunda da 5 yıl bugünkü kotanın altında alım yapamaz. aldığı zaman cezalı duruma düşüyor.  İki defa kotanın altına düştüğünde özelleştirme iptal ediliyor.” diye konuştu. Özdemir, fabrikalarda çalışan işçilerin akıbeti ile ilgili de, “Çalışanlara seçenekler sunuluyor. İster satın alan şirketle haklarını güvence altına alarak çalışmaya devam et, ya başka bir şeker fabrikasına geç, ya devletin başka kurumlarına geç ya da emikliliğin geldiyse emikli ol diyoruz” ifadelerini kullandı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum