Şehit er Arat’a veda

Şehit er Arat’a veda

Şehit Er Yıldırım Arat, memleketi Koçyazı Beldesi’nde son yolculuğuna dualarla uğurlandı

CENAZE OMUZLARDA TAŞINDI
Şırnak Güçlükonak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan jandarma er Yıldırım Arat (22), Konya'nın Yunak ilçesi Koçyazı Beldesi’nde toprağa verildi. Koçyazı Belde Belediye Başkanı Şaban Arat'ın da oğlu olan şehit jandarma erin cenazesi, şehit ailesinin evinden Fatih Camisi'ne kadar omuzlarda taşındı. Cenaze namazı Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından kıldırıldı.
KARDEŞİ: VATAN İÇİN BİZ VARIZ
Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, belediye mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde gözyaşı döken, şehit jandarma er Yıldırım Arat'ın ailesinin yanı sıra, 16 yaşındaki nişanlısı Nazife Tosun, törene katılanlarca güçlükle sakinleştirildi. Yıldırım Arat'ın kardeşi Enes Arat (20), cenaze mezarlığa taşınırken, “Vatan için ben varım, kardeşim var. Daha isterseniz bütün köy var” dedi.
 
Konya şehidine ağladı

Askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA’da önceki gün şehit olan Yıldırım Arat, gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi

Şırnak Güçlükonak'ta askeri aracın devrilmesi sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan jandarma er Yıldırım Arat (22), Yunak ilçesinde toprağa verildi. Arat'ın cenazesi, önceki gün akşam Ankara'dan, memleketi olan Yunak ilçesine bağlı Koçyazı beldesine getirildi. Koçyazı Belde Belediye Başkanı Şaban Arat'ın da oğlu olan şehit jandarma erin cenazesi, şehit ailesinin evinden Fatih Camisi'ne kadar omuzlarda taşındı. Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, belediye mezarlığında toprağa verildi. Cenaze töreninde gözyaşı döken, şehit jandarma er Yıldırım Arat'ın ailesinin yanı sıra, 16 yaşındaki nişanlısı Nazife Tosun, törene katılanlarca güçlükle sakinleştirildi. 
Yıldırım Arat'ın kardeşi Enes Arat (20), cenaze mezarlığa taşınırken ''Vatan için ben varım, kardeşim var. Daha isterseniz bütün köy var'' dedi. 
Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AKP Konya Milletvekili Orhan Erdem, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Cengiz Akçay, belde belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.