Şehir turuile Konya anlatılıyor

Şehir turuile Konya anlatılıyor

Konya Şehir Turu ile Konyalılar ve Konyaya gelen turistler 1 saat 20 dakikada şehir merkezindeki tüm tarihi mekanlara götürülerek hakkında bilgi veriliyor.

Tur rehberi Hilal Seyhan, şehir turuna katılan insanların Konya’nın sadece Mevlâna Müzesi’nden ibaret olmadığını söylediğini bildirdi
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği üstü açık iki otobüs ile Konyalılar ve Konya'ya gelen turistlere şehir gezdiriliyor. Konya'da bulunan tarihi mekanlara gidildiği 'Konya Şehir Turu' 1 saat 20 dakikada tamamlanıyor. Yolculara şehrin bir ucundan diğer ucuna kadar tüm tarihi mekanlar gösteriliyor. Ücretsiz olarak verilen hizmette turistler Mevlâna Müzesi dışında Konya'da bulunan tüm tarihi eserleri görme fırsatı yakalıyor. Konya Şehir Turu hakkında bilgi veren tur rehberi Hilal Seyhan, turların yaz günleri 4 defa kış günleri ise 1 defa yapıldığını söyledi. Konya Şehir Turu'na ilginin çok fazla olduğunu belirten Hilal Seyhan, “Ben Konya Şehir Turu otobüslerine binen yolculara şehir ve tarihi eserler hakkında bilgi veriyorum. Otobüslere binen yolcular Konya'nın sadece Mevlâna Müzesi'nden ibaret olmadığını anlıyorlar ve birçok insan şaşırıyor. Bu turlar çok faydalı oluyor. Konya'ya gelen turistler şehrin tarihini görerek bilgi sahibi oluyorlar. Otobüslere Konyalılarda çok fazla ilgi gösteriyor. Birçok Konyalı, şehrin tarihini ve tarihi mekanlarını bilmiyor. Hatta birçok Konyalı biz nasıl bu şehirde yaşıyoruz. Yanımızda olan tarihi yerleri hiç görmedik diye” dedi.
HIZLI TREN SAYESİNDE ANKARA'DAN ŞEHİR TURUNA GELİYORLAR
Ankara Konya Yüksek Hızlı Tren sayesinde Ankara'dan Konya'ya gelen yerli turistlerin tur otobüslerine binerek bir günde Konya'yı gezdiklerini aktaran tur rehberi Seyhan, Yüksek Hızlı Tren ile Konya Şehir Turu'na rağbet arttı, “Ankara'dan gelip bu tura katılan yerli turistler bir hafta sonra arkadaşıyla birlikte geliyor. Yüksek Hızlı Tren bana göre Konya'ya gelen yerli turistlerin sayısını çok fazla artırdı. Gerçekleştirilen hizmet gerçekten çok faydalı. Hatta birçok öğretmen öğrencileriyle birlikte tur gezilerine katılıyor. Öğrenciler Konya'yı ve tarihini daha küçük yaşlarda öğreniyorlar. Bu tur gezileri sayesinde insanlar Konya'nın gerçekten çok değerli bir şehir olduğunu anlıyorlar” diye konuştu.
ŞEHİR MERKEZİNDE BULUNAN TÜM TARİHİ MEKANLARA GİDİLİYOR
1 saat 20 dakikada tamamlanan Konya Şehir Turu gezisinin yol güzergahını ve gidilen tarihi mekanları da açıklayan Seyhan, “Biz her gün 14.45'de Mevlâna Müzesi önüne geliyoruz. Yolcu varsa onları alıp geziye başlıyoruz. Kış mevsiminde olduğumuz için fazla rağbet olmuyor. Yaz günlerinde iki otobüs ve iki tur rehberiyle 4 sefer yapmamıza rağmen tüm yolcuları gezdiremiyoruz. Konya Şehir Turu ile şehir merkezinde bulunan tüm tarihi mekanlara gidiyoruz. Şehir turuna Mevlâna Müzesi'nden başlayıp sırasıyla; Sultan Selim Camii, Yusufağa Kütüphanesi, Konya Valilik Binası, Şerafeddin Cami, Eski Osmanlı Bankası, Sanayi Mektebi, İplikçi Camii, Alaeddin Tepesi ve Camii, 2. Kılıçaslan Köşkü, İnceminare Medresesi Müzesi, Aziz Pavlus Kilisesi, Karatay Medresesi Müzesi, Hacıveyiszade Camii, Tarihi Augustus Oteli, Anıt Meydanı, Müze-i Hümayun Müzesi, Akyokuş, Etnoğrafya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Sahipata Külliyesi, Konya Bedesteni, Aziziye Camii, Üçler Mezarlığı, Mengüç Sokak, Konyunoğul Müzesi, İstiklal Harbi Şehitler Abidesi ve Mevlâna Kültür Merkezi'ne gidiyoruz. Tarihi mekanların yanında iki dakika durarak buranın tarihi ve önemi hakkında yolculara bilgi veriyorum. Akyokuş'a çıkarak şehrin genel görüntüsünü gösteriyoruz. Yolcular buradan çok etkileniyor. Konya'yı görüyorlar ve hayran kalıyorlar” ifadelerini kullandı.
 
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.