Şeb-i Arus törenlerini 40 bin kişinin izlemesi bekleniyor

Şeb-i Arus törenlerini 40 bin kişinin izlemesi bekleniyor

Hazret-i Mevlâna'nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri başlıyor. 'İrfan Vakti' temasıyla gerçekleştirilecek olan törenleri, 40 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Ayrıca aşısı olmayan ve PCR testi yaptıramayanlar da törenlere katılamayacak

Hazret-i Mevlâna'nın 748. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) basın toplantısı Tantavi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Basın toplantısına Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'ın yanı sıra, İl Kültür Turizm Müdür Yardımcıları, akademisyenler, Hz. Mevlana'nın torunu Esin Çelebi Bayru katıldı. Konya İl Kültür Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, “Hazret-i Mevlâna’yı Anma Törenleri (Şeb-i Arûs); modern etkinlik biçimleriyle ilk defa 1937 yılında Konya’da, önce türbe ziyareti, konferans, dinleti gibi etkinliklerle başlamıştır. Zamanla sahne-salon programları ile çeşitlenen Anma Törenlerinin bu yıl (1937 yılı temel alınırsa) modern etkinlik biçimleriyle 84. yılı olacaktır” dedi.

BU YIL 'İRFAN VAKTİ' TEMASIYLA YAPILACAK

“Konferanslardan atölye çalışmalarına kadar Hazret-i Mevlâna’yı Anma Törenleri’nin 84 yıl içinde gelişmesinde, yükselmesinde milli ve beynelmilel bir hüviyet kazanmasında emeği bulunan vefat etmiş veya berhayat herkesi minnet, şükran ve rahmetle anıyor; bu yoldaki hizmetlerinin madden ve mânen hayra vesile olmasını temenni ediyorum” diyen Yarar, “ 2017 yılında yapılan istişare toplantısının tavsiyeleri doğrultusunda, Tertip Komitesi’nin aldığı kararlara uygun olarak Anma Törenleri’nde, Bilimsel Toplantılar, Atölye Çalışmaları, Dinletiler, Ödül Törenleri, Tiyatrolar ve Türbe Önü Buluşmaları/Tecrübe Paylaşımları başlıklarıyla yapılan etkinlikler gerçekleştirilecektir. Önceki yıllarda; 'Birlik Vakti' (2016), 'Kardeşlik Vakti' (2017), 'Selâm Vakti' (2018), 'Vefâ Vakti' (2019), 'İhsan Vakti' (2020) temaları Mevlâna’nın sözleri ve fikirleri ile işlenmiş, bu yıl ise yine O’nun eserlerinde özellikli bir yer tutan “İrfan” sözcüğünün anlam evrenine uygun olarak 'İrfan Vakti' ana başlığı altında çeşitli etkinliklerden oluşan bir hafta hazırlanmıştır” şeklinde konuştu.

adsiz-002.jpg

GECE PROGRAMI 100 GÜNDÜZ PROGRAMI 60 TL

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeler doğrultusunda; sinema ve tiyatro salonlarında uygulana prensipler çerçevesinde pandemi kurallarına uygun biçimde girişte HES kodu sorgulamasının da yapılacağını aktaran Yarar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aşısız olanlar ve PCR testi yaptırmayanlar, programa giriş yapamayacak. Etkinlikler süresince yaklaşık 40 bin kişi tarafından Semâ Törenlerinin izlenilmesi bekleniyor. Tüm katılımcıların davetiye veya bilet talepleri Müdürlüğümüz tarafından E-Bilet Sistemi (online olarak) gerçekleştirilmektedir. Bilet fiyatları; 17 Aralık 2021 gece programı için 100 TL, diğer gece ve gündüz programları için 60 TL olarak uygulanmaya başlanılmıştır. Ayrıca Günümüzde sosyal medyanın etki ve yönlendirme gücü dikkate alınarak son yıllarda yaptığımız gibi bu yılda çalışmalarımızı daha büyük kitlelere ulaştırmayı amaçlamaktayız. 748. Vuslat Yıldönümünde Hazret-i Mevlâna’yı Anma Törenleri’nin Mevlâna’yı anlamaya vesile olmasını ve bütün insanlık için hayırlı olmasını niyaz ederim.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.