Saydam, hem tebrik etti hem de soru sordu

Saydam, hem tebrik etti hem de soru sordu

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destek paketi uygulamasını tebrik ederken; belediyeye de bazı sorular yöneltti.

Saydam, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Tebrikler. Yapılanın kötüsü olmaz. Şu zor zamanda hem esnafa hem de zor durumdaki vatandaşa yapılan yardım cansuyu olacaktır. 
Ancak genel bir alışkanlık var. Özellikle rakamlar yüksek verilerek kamuoyu yanıltılıyor sanki. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı görselli paylaşımda açıklanan rakam 16 milyon ediyor. Kalan 34 milyon kime dağıtılacak? Başvuru yapanlara mı?  Normalde rakamın büyük tarafı açıklanır. Küçük tarafı da belki görünmeyen ekstradan çıkabilecek durumlar için yedek bırakılabilir. Ama burada 16 milyon nereye dağıtılacak açıklanmış, 34 milyon ne olacak belli değil? Ya da rakamı hesabı verilebilir bir şekilde açıklayın? Burada ister istemez soru işaretleri oluşuyor? Sorulunca da 'şehrin imajını bozan' olarak yaftalanıyor. Bir örnek daha vereyim. Geçtiğimiz günlerde Meram Belediyesi 2 yıllık icraatlarını kamuoyuyla paylaştı. 2 milyon 635 bin metrekare asfalt dökülmüş. Yine belediye tarafından hazırlanan görselde asfalt dökülen caddeler yazılmış. Asfalt dökülen caddelerin toplam uzunluğu 10 bin metre. Genişlikleri de o kadar değilde biz abartalım 20 metre olsun. Toplam 200 bin metrekare yapıyor. Kalan 2 milyon 400 bin metrekare asfalt nereye dökülmüş? Hiçbir şey gözden kaçıyor filan değil. Herkes herşeyi görüyor. Sadece günün şartları gereği görmezden geliniyor. Ama yine de siz bilirsiniz. Ne bağcıyla bir derdimiz var, ne de üzüm yemenin derdindeyiz. Üzüm de milletin, bağ da. Bağcı da kim olursa olsun bağı korumak zorunda.”
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum