'Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir'

'Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir'
Eğtim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Konya Şubesi, sendika binasında yapılan basın toplantısında hükümetın Suriye politiksını eleştirdi.

Eğtim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Konya Şubesi, sendika binasında yapılan basın toplantısında hükümetın Suriye politiksını eleştirdi.

Sendika adına açıklamada bulunan Eğitim-İş Konya Şubesi Başkanı Şükrü Balun, “AKP iktidarının son 10 yılda uyguladığı dış politika ile Türkiye adeta ABD'nin taşeronluğuna soyunmuştur. Suriye'nin işgali çerçevesinde hazırlanan senaryolar birer birer yürürlüğe girmektedir. Türkiye bu senaryoda koçbaşı olarak savaşa sokulmaktadır” dedi.

HALKIMIZ BU KİRLİ SAVAŞA TEPKİ GÖSTERMELİ

Savaşın bir ABD projesi olduğunu söyleyen Babun, “Emperyalizm'in hedefi açıktır. Bölgede etnik ve mezhepsel temelli 'site' devletleri oluşturulacaktır. Böylece hem sömürü düzeni için dikensiz gül bahçesine dönüştürülmüş bir Ortadoğu, hem de ABD'nin ileri karakolu İsrail'e yeni müttüfikler ortaya çıkarılmış olacaktır. Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir. Eğitim-İş olarak tüm halkımızdan bu kirli savaşa karşı tepkilerini yükseltmelerini, savaş karşıtı eylem ve etkinliklere destek vererek seslerini siyasal iktidara duyurmasını istiyoruz. Bu savaşın faturasını emekçimiz, dar gelirlimiz, köylümüz ve çiftçimiz kan ve yoksulluk olarak ödeyecektir. Bu nedenle hep birlikte 'Savaşa Hayır' diye haykırmalıyız” diye konuştu.

merhabahaber.com YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.