Sarvan: İstediğimiz yerde değiliz

Sarvan: İstediğimiz yerde değiliz

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, şimdiye kadar belli bir sistem olmadığı için yurt dışında Türk hakemlerin arzu edilen yerlerde olmadığını söyledi.

MHK Başkanı Sarvan, kişisel olarak hedefinin UEFA'nın hakemlerle ilgili sistemine Türkiye'yi dahil etmek olduğunu belirterek, ''Daha önce birileri, yeteneği olan gençleri bulup onları eğitseydi bugün Türk hakemliği başka yerlerde olacaktı. UEFA'nın hakemlerle ilgili projesi çok önemli. Yetenekli hakemleri bulma ve koruma, mentörlük sistemi, her hakemin seviyesine göre eğitilmesi gibi bölümler var projede. Bugüne kadar her gelen bir öncekinin sistemini bozdu. UEFA'nın sistemine dahil olursak bir daha kimse sistemi bozamayacak'' diye konuştu. Hakemlere, ''gazete okumayın'' şeklinde bir telkinde bulunup bulunmadığıyla ilgili açıklama da yapan Sarvan, ''(Sizi etkileyebilecek yerleri okumayın. Bunlar bilinçaltına yerleşir ve bunları kafanızdan atmanız zorlaşır) dedim. Ben, bunu yaşadığım için söylüyorum. Bilinçaltınızda ne varsa o hakemleri yönlendiriyor. Bunun için kendinizi etkileyecek şeylerden uzak durun diyorum'' ifadesini kullandı.
Turkcell Süper Lig'deki maçlarda seçilen bazı pozisyonları görüntüleri eşliğinde değerlendiren Sarvan, ligin 15. haftasında oynanan Galatasaray-Beşiktaş maçında hakem Cüneyt Çakır'ın, Delgado'ya gösterdiği kırmızı kartla ilgili olarak, ''15. haftaya gelindiğinde bir futbolcunun böyle hareketler yapmaması lazım. Kart isteme hareketinin süresini ve şiddetini tartışırsak işin içinden çıkamayız. Çünkü, futbolcunun kart isteme hareketi, doğal bir hareket değil. Biz, hakemlere futbolcunun üzerine gitmeyin, sakinleştirin ama kart isteme hareketi yapıyorsa kart gösterin diyoruz'' açıklamasını yaptı.
Sarvan, ligdeki Konyaspor-Fenerbahçe maçında Önder Turacı'nın attığı golle ilgili ise orta hakem Kuddusi Müftüoğlu ile yardımcı hakem arasında iletişim bozukluğu yaşandığını ve hakem Müftüoğlu'nun yardımcı hakeminin uyarısıyla kararını değiştirdiğini söyledi. Sarvan, Müftüoğlu'nun elini havaya kaldırana kadar yardımcı hakemin verilen kararı anlayamadığını, ayrıca hakem Müftüoğlu'nun da kararı verdiği sırada durduğu yerin yanlış olduğunu kaydetti.
MHK Başkanı Sarvan, Gaziantepspor-Bursaspor maçında, Tabata'nın gol attıktan sonra şeref tribününe çıkmasıyla ilgili olarak da futbolcunun talimatların dışına çıktığını ve hakemin Brezilyalı oyuncuyu kartla cezalandırması gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.