Şapka, bere ve eldiven satışları tavan yaptı

Şapka, bere ve eldiven satışları tavan yaptı

Hava sıcaklıklarında belirgin bir düşüşün olmasıyla, Konyada atkı, bere eldiven satışlarında artış yaşandı. Yazın sıcaktan etkilenmemek, kışın da soğuktan korunmak için talep gören şapkalar, kışın bastırmasıyla büyük ilgi görüyor.

Şapka yapımı ve satışıyla uğraşan, Mehmet Nuri Göksuçukur, havaların soğumasıyla birlikte satışlarının arttığını ifade ederek, örgü berelerin daha çok ilgi gördüğünü söyledi. Satılan modellerin daha çok, sade tasarımlar olduğunu belirten Göksuçukur, ihtiyacı olanların atkı, bere, eldiven takımlarına yöneldiğini ifade etti.Bu takımların fiyatı 12-15 lira arasında değişiyor. Orta yaş grubundaki kişilerin ise şapka seçimi genellikle kasket tipi şapkalar oluyor. Kasket tipi şapkaların fiyatı modellerine göre 8-10 YTL arasında değişiyor.

Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan babadan şapkacı Mehmet Nuri Göksuçukur, 53 yıldır aynı yerde hizmet verdiklerini söyledi. Göksuçukur, isteğe bağlı şapka siparişleri ve reklam çalışmaları da aldıklarını ifade etti.
Ozan Bayram
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.