"Samanla beraber et fiyatları da düşecek"

"Samanla beraber et fiyatları da düşecek"

Geçen yıl kuraklık nedeniyle üç kat pahalanan saman fiyatlarındaki düşüş et fiyatlarına da yansıyacak.

Geçen yıl kilosu 1 liraya yaklaşan saman fiyatlarındaki düşüş besicilerin yüzünü güldürdü. Fiyatı yüzde 80 düşen samanın et fiyatlarında da düşüş sağlaması bekleniyor.
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, yaptığı açıklamada, saman fiyatlarındaki düşüşün ardından et fiyatlarında da düşüş yaşanacağını savundu.
Tunç, besicilerin en büyük probleminin yem maliyeti olduğunu ve geçtiğimiz yıl saman fiyatlarında yaşanan artışın besicileri zor durumda bıraktığını söyledi. Bu yıl saman ve yem üretimi açısından verimli geçtiğine işaret eden Tunç, "Çok şükür bu yıl yem sıkıntısı yaşamayacağız. Her bölgemizde bolluk var bu konuda. Saman ve yem fiyatları da bu bolluktan nasibini aldı ve düştü" dedi.
Samanın, geçen yıl karaborsada satıldığını belirten Tunç, "Geçen sene yaşanan kuraklık dolayısıyla saman fiyatları fırlamıştı. Çok şükür bu yıl saman bolluğu var. Fiyatlarda da büyük bir düşüş var. Geçen yıl 1 liraya zor satın aldığımız samanı, bu yıl 20 kuruşa satın alabiliyoruz. Bu da çok olumlu bir gelişme" diye konuştu.
"Saman fiyatının düşmesinden herkes fayda sağlayacak" diyen Tunç, sözlerini şöyle tamamladı:
"Geçtiğimiz yıl ithalat yapılma durumunda kalmıştık ve bu nedenle çiftçimiz sıkıntı yaşamıştı. Bu yıl saman bol olunca çiftçimiz de kazanacak, fiyatı düşünce besicimiz fayda sağlayacak. Tüm bunlar tüketicimizin cebine güzel bir şekilde yansıyacak. Yem girdileri azalmış durumda. Besicilerimiz şu anda samanı, geçen yıla göre yüzde 80 daha ucuza alıyor. Bu durum, et fiyatlarında da düşüş sağlayacaktır. Bu düşüşü bekliyoruz. Maliyetlerin düşmesi, fiyatları düşürecektir. Yani herkes için kazançlı oldu. Çiftçimiz de besicimiz de tüketicimiz de kazanacak. Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntı asla yaşanmayacak."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.