Şahin: Hep ilkleri yaptık

Şahin: Hep ilkleri yaptık

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Tekvando Federasyonu olarak 56 federasyona örnek olduklarını belirterek, 56 Federasyon bizim yaptığımız gibi büyük organizasyonlar alarak ciddi lobi çalışmaları yaparsa, Türkiye olimpiyatları çok rahat ya

ASKİ Spor Salonu’nda devam eden 3. Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası’nda açıklama yapan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Türkiye’nin olimpiyat organizasyonu alabilmesi için ciddi lobi faaliyeti içinde bulunması gerektiğini söyledi. 56 federasyon başkanına çağrıda bulunan Şahin, “Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun uyguladığı bir yılda 4 tane büyük organizasyon gibi organizasyonları diğer 56 federasyon için de yapmaya devam edip, bu akarsuların birleşip deniz haline gelmesiyle olimpiyat alabiliriz. Bu organizasyonlardan büyük organizasyon hedeflenip, bunun için de ciddi lobi faaliyeti devam ederse Türkiye bu olimpiyatı çok rahat yapabilir.” diye konuştu.
Başkan Şahin, kendilerinin 2005’te Üniversiad gibi olimpiyatın küçüğü gibi görünen aslında aşağı yukarı aynı büyüklükte olan büyük bir organizasyon gerçekleştirdiklerini de belirterek şöyle konuştu;
“Asılmamız lazım, çalışmamız lazım. Bu organizasyondan biz Dünya ve Avrupa Taekwondo Federasyonlarından 10 tam puan aldık. Eğer ciddi çalışmalar diğer federasyonlarla birlikte yürütülürse dünya olimpiyat komitesi ve dünyadaki bütün spor federasyonları Türkiye’nin olimpiyat alması seçiminde çok güzel kararlar verebilir. Onun için ciddi çalışmaları devam ettirmemiz lazım. Bütün bu organizasyonların ana sebebi ülkenin tanıtılması ve ülkenin daha büyük organizasyonları alabileceğinin göstergesinin gösterilmesi için çalışıyoruz. İnşaallah Türkiye 2020 olimpiyatlarını yapma noktasında başarıya ulaşır ki bu çalışmaların yapılaması lazım.”
Hedeflerinin 2012’ye doğru altın madalya olduğunu belirten Metin Şahin, “Başarılı olmak için bilimsel ve çağdaş anlamda dünyanın uyguladığı bütün metodları gözden geçirmeye çalışıyoruz. Uyguluyoruz ki en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” ifadesini kullandı. Türkiye’nin 2008 yılı içinde 5. büyük organizasyona imza attıklarını vurgulayan Şahin, “Bu şampiyona Türkiye’nin uluslar arası platformda gerek prestij, gerekse üstlendiği sorumluluğu açısından büyük önem arz etmektedir. Hep ilkleri yaptık. Bundan sonra da yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.