Sağlıkçıların moral ve motivasyonu çöküyor!

Sağlıkçıların moral ve motivasyonu çöküyor!

Yaklaşık 7 aydır korona virüse karşı amansız bir mücadele veren sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonu, şiddet olaylarıyla sıfıra iniyor. Sağlıkçılar, çeşitli gerekçelerle saldırıya uğradıkları bu tarz hadiselerin bir an evvel son bulmasını istiyor

Korona virüs ile mücadelenin baş kahramanlarından olan sağlıkçılara şiddet olayları hız kesmiyor. Sürecin uzamasından dolayı yorgun olan sağlıkçılar, bir de şiddet olaylarıyla karşılaşıyor. Sağlık çalışanlarının bu tip olaylar karşısında moral ve motivasyonları da bir hayli düşüyor. Konya’da filyasyon çalışması için bir siteye gelen 2 sağlık personelini, hangi daireye geldiklerini söylemedikleri için apartmana kilitleyip alıkoyan ve ekip şoförünü de darp eden bir apartman görevlisinin tasvip edilmeyen tutumu, bardağı taşıran son nokta oldu. Sağlıkçılar, bu tarz şiddet olaylarının bir daha yaşanmaması adına yüksek sesle sitemini haykırdı.

O ZAMAN HER ÖNÜNE GELENE SALDIRSINLAR!

Filyasyon ekiplerinin çok zorlu şartlar altında çalıştıklarını dile getiren Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Onların emeklerinin karşılığı bu olmamalı” dedi. Ayrıca filyasyon ekiplerinin giyimlerinin belirgin olduğuna da dikkat çeken Uzunay, “Bu insanların sağlık çalışanı olduğu her halinden belli. Zaten sürecin uzamasından ötürü yorgunlar. Filyasyon ekibini darp etmek nedir? Bu, hangi anlayışa sığar? O zaman tanımadıkları için siteye giren herkese saldırmaları gerekir” şeklinde konuştu.

CİDDİ FEDAKÂRLIĞIN KARŞILIĞI BU MU OLMALI?

Sendika yönetimi olarak geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiklerini hatırlatan Uzunay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanları, bu olaya çok tepkili. Hepsinin moral ve motivasyonu çok kötü. Bu tarz tasvip edilmeyen olayları hak etmediklerini düşünüyorlar. Umarım bu tarz olaylar tekrar etmez. Filyasyon ekibinin sahada ciddi bir mücadelesi var. Her bir filyasyon çalışanı, kendine verilen adresi bir bir ziyaret ediyor. 7/24 çalışıyorlar. Zaman mefhumları yok. Yoğun bir süreç yürütülüyor. Böylesi bir mücadele ve fedakârlık karşısında sağlık çalışanlarına şiddet uygulamak doğru değil.”

SÜRECİN ÇÖZÜMÜ İÇİN BÜYÜK EMEK VERİYORLAR

Son olarak salgının kontrole alınmasının en önemli ayağını filyasyon ekiplerinin oluşturduğunu da aktaran Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, şu ifadelerle konuşmasını noktaladı: “Mesela bazı kişilerin testi pozitif çıkıyor ama belirti olmuyor. Pozitif tanılı kişiler, kendini iyi hissediyor. Bundan dolayı çarşı ve pazarda dolaşıyor. Bu durum, insana bulaş sebebi olabiliyor. Filyasyon ekibi, işte bu kişilerin evde kalmasını sağlıyor. Sahada gerçekten çok önemli bir görev üstleniyorlar. Ayrıca bir de hasta ve yakınlarına danışmanlık görevi veriyorlar. Her bir sağlık çalışanımızın değerini bilmeliyiz. Yorgunlar, yıprandılar. Onlara vatandaş olarak destek vermeliyiz. Sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılabilmesi adına sağlıkçılarımızın moral ve motivasyonunun üst düzeyde tutulması gerekir.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum