Sağlık İçin 'Deri Giyim'

Sağlık İçin 'Deri Giyim'

Ceylan Deri yöneticilerinden Hüseyin Şahin, “Deri sağlıktır. Gerçek deriyi de sadece dericilikle uğraşan firmalardan alabilirsiniz” dedi.

Üretimin Yıldızları yazı dizimizin bu haftaki konuğu deri sektöründe 30 yıllık bir serüvene sahip olan Ceylan Deri. Mevlana Türbesi karşısındaki Dericiler Çarşısı bir diğer adıyla da Piri Mehmet Paşa Çarşısı’nda tüm ürünlerini gerçek deriden üreten Ceylan Deri, deri modasına da yön veren firmalar arasında yer alıyor. Aslında deri ürünler üretmek oldukça meşakkatli ve zanaat isteyen bir konu. Deri kıyafetlerin birçok yeri elle dikiliyor ve derinin üretim aşamasında oldukça hassas davranılması gerekiyor. Deri ürünlerin üretimi, stil tasarımları ve satış sonrası müşteri hizmetlerini Ceylan Deri yöneticilerinden Hüseyin Şahin ve İsmail Şahin ile konuştuk.

İNSAN SAĞLIĞI İÇİN EN İYİSİ

İnsan sağlığı için en uygun kıyafet tercihinin deri olduğuna dikkati çeken Hüseyin Şahin, “Deri kıyafetler tamamen doğaldır. Bu yüzden insan sağlığına en uygun ürünlerdir. Gerçek deriden yapılan bir mont bahar aylarından kesinlikle terletmez. Burada önemli olan unsur, deri kıyafet alırken gerçek deriden üretim yapan bizim gibi firmaların tercih edilmesidir” dedi.

1.jpg

SUNİ DERİDEN UZAK DURUN

Günümüzde özelikle suni deri adı altında plastikten geri dönüştürülmüş kıyafetlerin satıldığına dikkati çeken Ceylan Deri yöneticisi Hüseyin Şahin, “Suni derinin gerçek deri ile alakası yok. Tamamen yanlış bir algı oluşturularak insanlar kandırılıyor. Suni deri dediğimiz ürünler, deriye benzetilmiş naylon, plastik gibi malzemelerden üretilmiş ürünlerdir. İnsan sağlığına da son derece zararlıdır. Çünkü bu tür ürünler vücudun hava akışını keser ve tem terlemeye neden olur hem de derinin verdiği sağlık hissini vermez” diye konuştu.

30 YILLIK TECRÜBE

30 yılı aşkın süredir deri sektöründe olduklarını ve sektörün önemli firmaları arasına girdiklerini dile getiren Hüseyin Şahin, “Deri sektörü çok meşakkatli bir sektör. Gerçek bir deriyi işlemek, onu mont, ceket haline dönüştürmek zanaatkârlık gerektiriyor. Deri üretiminde insan faktörü çok önemli bir yer tutuyor. Çünkü derilerin tabakhanelere girmesinden tutun da dikimine kadar olan her alanda insan faktörü var. Bu nedenle bu işte çalışan insanların hepsi alanında zanaatkâr insanlar olmak zorunda. Bizim kadromuzda uzun yıllardır bu sektörün içerisinde yer alan ustalar var. Deriye bakınca ne olduğunu ne olacağını anlayan ustalar. En büyük avantajlarımızdan birisi de bu. Deriyi bilen bir kadro ile çalışmak bizim kalitemizi ve başarımızı olumlu yönde etkiliyor” dedi.

2.jpg

AKSESUARDA İDDİALIYIZ

Bugün deri sektörünün sadece mont ve ceket üretimiyle gündeme gelmediğini, özellikle aksesuar alanında da güzel ürünler ortaya çıkardığını anlatan Ceylan Deri Yöneticisi Hüseyin Şahin, “Şapkadan kemere, çantadan eldivene kadar onlarca çeşit aksesuarı üretebiliyoruz. Üstelik istenilen renkte üretimini sağlayabiliyoruz. Günümüzde kumaş renkleri kadar deri renklerine de sahibiz artık. Özellikle kadınlara yönelik çok şık, rengârenk ürünler ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

10 AY GİYİLEBİLİYOR

Deri kıyafetlerin bölgemizde 10 ay kullanılabilir haline geldiğini ifade eden Hüseyin Şahin, “İç Anadolu iklimi deri kıyafet kullanımı için çok uygun. Hem bahar aylarından hem de soğuk kış aylarında deri kıyafetler kullanılıyor artık. Bahar aylarında daha ince ürünler tercih edilirken, soğuk kış aylarında ise kendinden kürklü deri mont ve kabanlar tercih ediliyor. Özellikle kışın kullanılan kürklü mont-kaban modellerimiz hem çok sıcak tutuyor hem de hava aldığı için vücudu terletmiyor. Sağlık açısından bu çok önemli” dedi.

DERİCİLER ÇARŞISINDAYIZ

Mevlana Türbesi karşısındaki Piri Mehmet Paşa Çarşısı’nda diğer adıyla Dericiler Çarşısı’ndaki 300 metrekarelik mağazasında hem üretim hem de satış yapan Ceylan Deri, satış sonrası müşteri sorunlarına da anında cevap verebiliyor. Sektör için bu çok önemli. Büyük zincir mağazalardan alınan ürünlerin tamir, tadilat gibi işlemler için neredeyse bir ayı aşkın süre beklemek gerekirken Ceylan Deri’de bu işlemlerden dakikalar içerisinde tamamlanıp müşteri memnuniyeti üst düzeyde devam ettiriliyor.

7.jpg

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖN PLANDA

Müşteri memnuniyetini her zaman ilk sırada tuttuklarını söyleyen Ceylan Deri yöneticisi Hüseyin Şahin, “Bunca yıl üst seviye hizmet vermemizin temelinde müşteri memnuniyeti yer alıyor. Satış sonrası az da olsa yaşanabilecek tüm sorunlara müşterilerimizi mağdur etmeden bünyemizdeki atölyemizde anında çözüm üretiyor, kesintisiz ürün kullanımına imkân sağlıyoruz. Bu uygulamadan müşterilerimiz de son derece memnun. Özellikle zincir mağazalardan ürün alanlar da bize gelip çözüm istiyorlar dönem dönem. Kırmıyoruz tabi onları. Ama bu tür sorunlar yaşamak istemeyenlere deri kıyafetlerini dericiden almalarını öneriyoruz” diye konuştu.

STİLİSTLERLE ÇALIŞIYORUZ

Son yıllarda deri üretim yöntemlerinin de geliştiğini ve çok ince derileri bile işleyebildiklerini kaydeden Şahin, “Üretim modelimizi çağın gereklerine uygun şekilde geliştirdik. Artık her türlü deriye şekil verebiliyoruz üretim atölyemizde. Çeşitler o kadar arttı ki, günümüzde yazlık, kışlık, mevsimlik, üç mevsim giyilebilecek tarzda deriler üretiyoruz. Aynı zamanda moda stilistleriyle de çalışıyoruz. Her yıl onlarca yeni model çıkarıyoruz. Özellikle kadın giyim ve aksesuarlarında modaya yön veren dikimler, modeller üretiyoruz. “dedi.

4.jpeg

KIŞLIK VE YAZLIK ÜRÜNLER

Ürettikleri derilerin yüzde yüz doğal olduğunu belirten Hüseyin Şahin, derinin ikiye ayrıldığını aktardı. Şahin,  “Bizler deriyi 2’ye ayırıyoruz. Bunlar kışlık ve mevsimlik olarak. İnsanlarda yanlış bir algı var. Kimisi deriyi sadece kışlık kimisi de mevsimlik zannediyor. Kışlık olan deri, yünüyle birlikte üretilir. Kışlık deriler kışın atletle giyildiğinde bile üşütmez. Mevsimlik olarak üretilenler ise ilkbahar ve sonbahar da kullanılır ve kesinlikle terletmez. Yüzde yüz deri kesinlikle terletmez ve vücut ısısını korur” diye konuştu.

DERİ PRESTİJ GÖSTERGESİ

Firma Yöneticilerinden İsmail Şahin ise derinin yıllardır prestijli görünmenin bir sembolü olduğuna dikkati çekerek, “Deri sağlığın ve prestijin garantisi. Kışın ise üşümemenin garantisi. İnsan için ikinci bir ten vazifesi görüyor. O yüzden doğru bir kullanımla deri uzun yıllar sağlıklı giyinmenin yolu. Nedir bu doğru kullanım peki? İnsanlarımız baharda giymeleri gereken deri kıyafetlerini kışın da giymeye devam ediyor. Ve üşüyorlar. Hâlbuki deride de mevsimlere özel ürünler var. Kış için kürklü deri mont ve kabanlar tercih edilirse kesinlikle üşümeden bir kış geçirebilirler. Baharda giyecekleri daha ince ürünlerle de terlemeden mevsim geçişlerini geçirebilirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.