Sağlık çalışanları grev kararı aldı

Sağlık çalışanları grev kararı aldı

Hekimler ve sağlıkçılar, toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağı 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi yapacak.

Hekimler ve sağlıkçılar, toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde dikkat çeken bir adım atarak 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakma eylemi yapma kararı aldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’na (SABİM) üye olan 19 sendika ve iki aile hekimliği federasyonu, bu iki günlük eylemle özlük haklarının iyileştirilmesini ve mali kayıpların giderilmesini talep edecek.

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, yaptığı açıklamada, eylemlilik sürecinin gerek özlük hakları, gerekse mali kayıplar nedeniyle mecburi olduğunu vurguladı. Özellikle sağlık alanındaki çalışanların, açıklanan memur zammının yeterli olmadığını düşündüğünü belirten Mengücük, "Bir takım iyileştirmeler yapıldı ama sabun köpüğü gibi zamlar günümüz ekonomik şartlarına dayanmadı" şeklinde açıklama yaptı.

AHESEN Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir de bu konuda şunları ifade etti: "Vatandaşına kamuda hizmet veren hekimler, ebeler, hemşireler bir nevi ceza ile karşı karşıya kalarak aile sağlığı merkezleri tercih edilme anlamında cazibesini yitirdi. Sesimizi duyurmak için ve emeklerin karşılık bularak sistemin yaşaması için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.