Sadettin Temiz: Her 4 vatandaştan biri işsiz 

Sadettin Temiz: Her 4 vatandaştan biri işsiz 

Siyasetin Nabzı, Merhaba Gazetesi’nde atıyor. Siyasi Partilerin temsilcileri; siyasi görüşlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Sadettin Temiz'in yazısı şu şekilde:

Her 4 vatandaştan biri işsiz 
 

Kıymetli hemşerilerim,
Dost meclislerinde sürekli konuşuruz, şu işi kooperatifleşsek de mi yapsak kooperatifleşmesek de mi yapsak diye. 
Ne hikmetse ortak fikir hep kooperatifleşmekten yanadır ama hiçbir zaman da kooperatifleşememişizdir. Hep bir aklıselim çıkmış, “Bizim dayıoğlunun ev kooperatifi vardı şu kadar zarar ettiler, yarım kaldı, insanlar mağdur oldu.” veya “Bizim köyde süt toplama kooperatifi kurdular, Mehmet abi sağ olsun ilgileniyordu millet ile uğraşmaktan bıktı başkanlığı bıraktı sonra da elini taşın altına koyan çıkmadı. 
Millet şimdi sütü nereye vereceğini bilemiyor.” gibi bir iki tane kötü örnekle tüm sistemi çökertmiş, bölgenin ve ülkenin geleceği için yapılan iyi önermeler dost meclisinin dışına çıkamamıştır.
Kooperatif Kanununda değişiklik yapılmasını hükümet gündemine almamış, yedi kişinin bir araya gelerek kurdukları bir konut kooperatifi ile milyon dolarlık şirketlerin aynı kanun maddeleri ile yönetilmesini zorunlu kılmıştır. Bu da aklıselimlerin ulu orta kooperatiflere atıp tutmasının önünü açmıştır.
İşsizlik rakamları ortada. -ki güvenilirliği tartışılır- Geniş tanımlı işsizlik oranına göre ülkemizde her dört vatandaşımızdan biri işsiz durumda. Köyünden iş bulma umuduyla büyükşehirlere göç etmiş, iş bulamamış ama köyüne döndüğünde de yapacak işi olmadığından tutunabilme çabası içinde her geçen gün biçare iş arayışına devam etmektedir.
Şimdi düşünelim, coğrafyamızın her bir noktasında tarım, hayvancılık, turizm, hizmet, enerji, madencilik, tekstil, orman ürünleri,  vb. sektörlerden en az bir tanesinin yapılabileceği fiziki ve mevsimsel koşullar hiç mi yok? Tabi ki var. Peki problem ne? Bunun tespitini yapacak, bunu yapacak kişileri bir araya getirecek babayiğitlerin bir elin parmak sayısından daha az olması.
Yerel Yöneticilerimizi bölgemizi kalkındırmaları, bizleri huzur ve refaha eriştirmeleri için seçmiyor muyuz? Çünkü bize seçimlerden önce bu vaatler veriliyor. Seçimden sonra ise tek derdimiz çocuğumuzu, yeğenimizi veya bir akrabamızı herhangi bir devlet kurumuna taşeron üzerinden işe katmaktan başka bir şey talep ediyor muyuz?
Bireysel kalkınma talepleri anlık çözümler üretir ve günü kurtarır. Bölgesel kalkınma talepleri ise uzun vadelidir ve torunlarımızın geleceğini de garanti altına alır. Bu nedenle lütfen yerel yöneticilerimizden bölgemiz ile ilgili olarak kooperatifleşme adımları atmasını ısrarla isteyiniz. Ben istiyorum siz de isteyiniz.
Unutmayınız ki bugün Konya’mızın en büyük şirketi bir Çiftçi Kooperatifi Kuruluşudur.
Bir ana bir yiğit doğurur, bir yiğit bir bölgeyi, bir bölge ülkeyi kurtarır.
Yiğit bir ananın doğurduğu, bölgesini kurtaracak yiğit yerel yöneticilerimizin sayısının artması dileğiyle,
Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.