Sabır imtihanı!

Sabır imtihanı!

80 yaşındaki Demirci İsmet Derman, torunlarına bakabilmek için oruçlu halde akşama kadar ateş karşısında demir dövüyor. İsmet Derman, “Yapılacak iş değil ama çaresizlik adama her şeyi yaptırıyor” dedi

Ramazanda en zor oruçlarından birini sıcak demir ustaları tutuyor. Demir ustaları, demiri eritmek ve şekil vermek için oruçlu halde saatlerce ateş karşısında durup çekiç sallıyor. Ramazan ayında ateş karşısında çekiç sallayanlar biri de 80 yaşındaki İsmet Derman. Derman, çekicini ekmeğini kazanmak, hapisteki çocuklarına ve evdeki torunlarına bakmak için saylıyor. Oğullarından üçünün hapiste, birinin de hasta olduğu için çalışamadığını söyleyen 64 yıllık sıcak demir ustası İsmet Derman, oğullarının eşleri ve torunlarına kendisinin bakmak zorunda olduğunu belirterek, “Bir kişi çalışıyor, 14 kişi yiyor. Oğlanlar hapiste onlara bakmak zorundayım. Geride bıraktıkları da evde ekmek bekliyor.  Gelinimin biri vefat etti çocuklar bize kaldı. Evde 7 tane torun benden ekmek bekliyor” diye konuştu.

BUNUN ADI ÇARESİZLİK

Sıcak Ramazan ayında oruçluyken bu işi çaresizlikten dolayı yaptığını aktaran Derman, 20 lira kazanmak için sabahtan öğleye kadar çekiç salladığını ifade ederek, “Sabah 7’den akşam 7’ye kadar dükkanda oluyor. Bir iş için öğleye kadar demir dövmem, çekiç sallamam gerekiyor. 25 liraya mal olan bir üründen öğleye kadar çalışarak 20 lira anca kazanıyorum. Bu sıcakta 80 yaşındaki bir adamın yapacağı iş değil bu ama ne yapayım başka çare yok. Sıcak bazen dayanılmaz bir hal alıyor ama bu işi yapmamak gibi lüksüm yok, bunun adı çaresizlik” ifadelerini kullandı.

ALLAH’A SIĞINIYORUZ

SSK emeklisi olduğunu ve emekli maaşının evi geçindirmeye yetmediğini vurgulayan Derman, yetkililerin kendilerine hiçbir konuda yardımcı olmadığını ifade etti. Torunların okul masraflarını da karşılamakta zorlandığına değinen Derman, “Torunların hepsi okuyor. Kiminin anası yok kiminin babası, hepsine ben bakıyorum, çoğu okuyor. Çocukların okul masrafları oluyor, hepsini tek başıma karşılayamıyorum. Önceden yardım verirlerdi ama şimdi onu da kastiler kimse beş kuruş yardım yapmıyor. Allah’a sığınıyoruz. Devletimiz anca Suriyelilere yardım ediyor, kendi milletimizin insanını kimse görmüyor. Bizim devletimiz önce bizim sıkıntılarımızı gidersin sonra başka ülkenin halkına yardım etsin. Suriyeliler bizden rahat” şeklinde konuştu.

DÜNYADA DİKİLİ TAŞIM YOK

SSK’nın emekli olduktan sonra kendisine borç çıkardığını ve hatırlatılmadığı için borca faiz bindiğini iddia eden Derman, faizle katlanan borcu ödeyemeyeceğini belirterek, şunları söyledi: “Vergi mükellefiyim, SSK emeklisiyim ama yapılan bir yanlış sonucu ödenmemmiş borç çıkardılar. Bize borç hakkında zamanında bir bilgi verilmedi. Zamanında hatırlatmadıkları için faiz binmiş 3 bin lira 21 bin lira olmuş. Parayı her ay benden alıyorlar. Ben nasıl ödeyeyim bu paranın hepsini şimdi. Dünyada dikili taşım yok altıma bisiklet alacak para bulamadım, dükkan kirasını zor ödüyorum bir de borç çıkardılar bana. Bu parayı üç yıl demir dövsem anca öderim.”

ALİ İBİLEME

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.