Rus Liderden diplomasi trafiği: Çözüm arayışında

Rus Liderden diplomasi trafiği: Çözüm arayışında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Karabağ’daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ'da ilerliyor. Daha önce Rusya aracılığı ile ilan edilen iki ateşkes Ermenistan'ın saldırıları sonucunda bozulmuştu. ABD'nin aracılığını yaptığı ateşkeste de sonuç değişmedi. Kremlinden yapılan açıklmaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Karabağ’daki çatışmalara çözüm bulmak için görüştüğü belirtildi.

PUTİN'DEN DİPLOMASİ TRAFİĞİ 

Ermenistan’ın ateşkese rağmen Azerbaycan topraklarına işgal ettiği Karabağ’da saldırılarını sürdürmesi üzerine diplomasi trafiği devam ediyor. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son 2 gündür Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, “1 Kasım ve 2 Kasım günleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sırasıyla Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmeleri gerçekleşti. Görüşmelerde Karabağ çatışmasına çözüm bulunması konusu kapsamlı bir şekilde değerlendirildi” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.