Resul Sağlam: Ne Zaman Sorgulayacağız?

Resul Sağlam: Ne Zaman Sorgulayacağız?

Siyasi Partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Resul Sağlam 

Ne Zaman Sorgulayacağız?

Öncelikle bugünkü siyasi ortamda muhalefet partilerine bu imkânı tanıyan gazetemize çok teşekkür ederim.

Malumunuz Ülkemizde siyasi gündem her geçen gün her dakika farklı alanlara çekilmeye devam ediyor. Siyasiler olarak bizler bile çoğu zaman gündeme yetişemiyoruz. Bir bakıyorsunuz yolsuzluk, bir bakıyorsunuz kanal İstanbul, bir bakıyorsunuz birileri yotube’de video yayınlayıp bakanları milletvekillerinin yaptıklarını ifşa ediyor diğer taraftan doğanın bize verdiği bazı mesajlar kuraklık, denizlerin artık içindeki pislikleri kusması diğer yandan dünyayı saran covit19, kapanma, açılma, aşılanma, diğer yanda parti kapatma için açılan dava. Yani birileri daima bizlerin yeni bir şeyler üretmesin, düşünmesin diye adeta önümüze milyonlarca sorunla bizleri meşgul ediyorlar.

Evet, hiç kendi kendinize sordunuz mu acaba? “ Dünya nelerle uğraşıyor diğer ülkeler ne yapıyor, biz ne yapıyoruz diye?”. ülkemizin gündemi çok yoğun ama içine baktığımızda adeta bizleri meşgul etmek için oluşturulan suni bir gündem gibi. Avrupa uzaya üst kurarken uzayı parsel parsel bölüşürken biz hala orman arazilerini parsel parsel satıyor ve güneş tutulmasını röntgen kâğıtları ile izliyoruz. Dünya fosil yakıttan kurtulmak için farklı enerji kaynakları ararken biz hala bilmem şu kadar metre küplük doğal gaz, şu kadar varillik petrol bulduk haberleri ile gündemdeyiz (bunlar da ne hikmetse hep 2023 de çıkarılacak acaba neden?). Dünya yapay kalp insan klonlama deneyleri ile uğraşırken biz hala covit 19 aşısını nereden alırız, aşıyı kim yaptıracak kim yaptırmayacak tartışmasındayız. Dünya ses ve ışın teknolojisi ile ülkelerinin üzerine kalkan yapmaya ve füzeleri havada sahasına girmeden yok etmeye çalışırken biz s-400 mü alalım, patriot mi alalım, bu füzeleri nereye koyalım la uğraşıyoruz. Dünya’da, yeni bir dünya düzeni kurulurken biz hala HDP’ yi kapatalım mı tartışmasındayız. Hdp’ yi kapatmak sorun değil öneli olan Hdp düşüncesinde partilerin kurulmasını nasıl önleriz ve bunlarla ilgi nasıl bir çalışma yaparız olması. Bu siyasi etik yasasımı olur, anayasal düzenleme mi olur ismi her neyse onu yapın. Bu güne kadar kapatılan bütün partiler tepki oylarıyla daha güçlü halde gelmişlerdir. Yoksa sizin amacınız da bu mu? Bizi kıskanıyor dediğiniz Dünya devletlerine bir bakın bu güne kadar kaç parti kapatmışlar? Bir elin parmaklarını geçmiyor, yine bizi kıskanan o devletlerin eğitim sistemine bir bakın ne durumdalar ve AR-GE çalışmalarına ne kadar bütçe ayırıyorlar. Bilimsel çalışmalara ne kadar destek veriyorlar? Neden bizim üniversitelerimiz dünya sıralamasına giremiyor. Acaba rektörü olamayan üniversitelerden dolayımı, yoksa televizyonlarda sohbet eden hocaların üniversitelerde hem 3-4 dekan hem de rektör olduklarından mı? Yoksa çocuğu doktora sınavını kazanamayınca milleti görevden alan rektörler den dolayımı? Yoksa siyasi partilerin üniversite başkanlarının direk öğretim görevlisi olmasından mı? Dünya devletleri programlar yazarken, küçücük mikroçip le re milyonlarca gigabyte sığdırırken, bilgisayarla dünyayı yönetirken bizler Pazar sabahı yayınlanacak videoyu bekliyoruz. Dünya bütçe fazlası çıkan parayı nerde, nasıl değerlendirmeyi tartışırken biz 128 milyar doları, belediyenin sattığı arazilerden aldığı parayı nereye verdiğini, bilmem hangi vakfa ne kadar yardım edildiğini, kimlerin 2-3-4-5-6 yerden maaş aldığını ve nerden daha az faizli kredi buluruz bunu arıyoruz.

Uzun lafın kısası hani bir atasözü var ya “eller gider mersine, biz gideriz tersine” önümüzde uğraşmamız gereken bu kadar önemli konular varken bizleri nelerle meşgul ediyorlar. Biran önce silkelenip kendimize gelmemiz gerekiyor. Biran önce nasıl bir ülke hayal ediyorsak onun için daha çok çalışmaya daha çok okumaya ve ufkumuzu açmaya en önemlisi de at gözlüklerimizi çıkarmaya ihtiyacımız var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.