Rektörden patent sahibi  öğretim üyelerine ziyaret

Rektörden patent sahibi  öğretim üyelerine ziyaret

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, 2000’li yılların başlarında birlikte çalışmaya başlayan ve tıp/diş hekimliği alanlarında çok sayıda patente imza atan öğretim üyeleri Prof. Dr. İlhami Çelik ve Prof. Dr. Ercan Durmuş’u ziyaret etti.

Veteriner Fakültesinde gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat ile Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfullah Haliloğlu eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Aksoy, Ar-Ge ve inovasyon projeleri geliştiren Veteriner Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik ile Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Durmuş’tan bilgi aldı. Deve kuşu yumurtası, tavuk yumurtası, yumurta kabuk ve zarından tıp/diş hekimliği alanlarına yönelik iyileştirici ve tedavi edici birçok ürünle ilgili Ar-Ge faaliyetinde bulunan öğretim üyeleri Prof. Dr. Çelik ile Prof. Dr. Durmuş, bu yıl da ‘Dental ve Ortopedik İmplant Yüzeylerinin Organik Biyoaktif Materyalle Kaplanması’ başlıklı çalışmaları ile patent sahibi oldu. Öğretim üyelerinin birçok patente sahip olmasının yanı sıra çok sayıda yurt dışı yayın ve sanayi projesi de bulunuyor. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy yaptığı konuşmada, farklı iki fakülte öğretim üyesinin birlikte multidisipliner çalışmalara imza attığını söyledi. Geliştirilen çalışmalardan dolayı gururlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, öğretim üyelerine çalışmalarında başarı diledi. Rektör Aksoy, ziyaret sonrası Fakülte bahçesinde öğrencilerle bir süre sohbet etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.