Reklamlarıyla dikkat çeken halı markası konkordato ilan etti! 3 ay süre verildi

Reklamlarıyla dikkat çeken halı markası konkordato ilan etti! 3 ay süre verildi

Türkiye genelinde konkordato ilan eden firma sayısında rekor kırıldı. Son olarak reklamlarıyla dikkat çeken halı markası konkordato ilan etti. Söz konusu firmaya 3 ay süre verildi.

Küresel ekonomik krizin etkileriyle dünya genelinde birçok firma iflas etti. Koronavirüs pandemisi döneminde başlayan sorunlar Rusya-Ukrayna savaşı ile devam etti. Bunun üstüne bir de değişen ticaret dengeleri eklendi.

hali-89595959.jpeg

Dünyada faiz oranı yükselmeye başladı ve finansmana ulaşım zorlaştı. Türkiye'de bankaların yüksek faiz politikası firmaları zora soktu. Sektöründe ünlü olan birçok marka konkordato ilan etti. Zorlu sürece dayanamayanlar ise iflas etti.

hali-9599434.jpg

Son olarak 2021 yılında kurulan bir fabrika daha konkordato ilan etti. Bahsi geçen firma halı üretiyor. Reklamlarıyla dikkat çeken firma Gaziantep Organize Sanayi'de faaliyet gösteriyordu.

hali-3443.jpg

6000 metrekare kapalı alanda üretim yapan firma 'Bir gün herkes Mars'a ayak basacak' sloganıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Halı üretip birçok ülkeye ihraç eden Mars Halıcılık konkordato ilan etti. Firma hakkında 3 ay geçici mühlet kararı çıktı.

Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğünün 60485 sicil numarasında kayıtlı davacı Mars Halı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi hakkında 16/02/2024 tarih saat 14:36'dan başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildiği aktarıldı.

adsiz.jpg

Kaynak:Haber Merkezi