Rehabilitasyonda 14 gözaltı

Rehabilitasyonda 14 gözaltı
Konya'da polisin özel rehabilitasyon merkezlerine yönelik yolsuzluk operasyonunun ikinci dalgasında 14 öğretmenin gözaltına alındığı bildirildi.
 Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, devletin yaklaşık 3 milyon TL'ye yakın zarara uğratıldığı iddiasıyla rehabilitasyon merkezlerine yönelik düzenlediği operasyonun ikinci dalgası gerçekleştirildi. Mali polisin, operasyon kapsamında Konya, Erzurum, Mardin, Niğde ve İstanbul'daki bazı rehabilitasyon merkezlerinde görevli 14 öğretmeni gözaltına aldığı bildirildi. Şüphelilerin Konya'ya getirilerek Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacağı öğrenildi.
Suç örgütüne üye olma, nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarına karıştığı ileri sürülen zanlıların gözaltı süreleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Polis 2 Temmuz 2009 tarihinde, özel rehabilitasyon merkezlerine yönelik Konya ile birlikte 4 ilde eşzamanlı operasyon düzenlemişti. Konya merkezli operasyonda aralarında öğretmen, doktor ve memurların da bulunduğu şüphelilerin ''sağlıklı olan çocukları, özürlü gibi gösterip devletten para aldıkları ve bu çocukları rehabilitasyon merkezinde eğitim alıyormuş gibi gösterdiği'' öne sürülmüştü. İlk operasyonda Adliyeye sevk edilen 33 kişiden 3'ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 17 kişi tutuklanmış, 13 zanlıya ise adli kontrol kararı verilmişti.  


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum