Refik Serttaş: “Ak Parti Konya Milletvekillerinden Kendi Çiftçisine Darbe!”

Refik Serttaş: “Ak Parti Konya Milletvekillerinden Kendi Çiftçisine Darbe!”

Siyasi Partilerin Karatay İlçe Başkanları, siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfalarına yazdı.

CHP Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş

“Ak Parti Konya Milletvekillerinden Kendi Çiftçisine Darbe!”

 

Bir yıldan fazladır tüm dünya genelini etkisine almış pandemi sürecini halk olarak yaşayıp, hükümet tarafından seyredildiğini üzülerek tekrar tekrar sizlere beyan etmek isterim. Karatay ilçe başkanlığı görevim süresince bu süreç içinde bölge halkının sorunlarını dinlemeye ve onlara kulak kesilmeye hiç sıkılmadan devam ediyorum.  Özellikle tarımın yoğun olduğu bölgemizde su sıkıntısı çekmeye devam ediyor, belediyelerin ve hükümetin bu konuya sağır kaldığını görüyoruz. Son zamanlarda çiftçilerimizin isyan ettiği ve ne yazık ki basına yansımayan Beyşehir Gölü sorununu korkmadan her mecrada dile getireceğim. Emekçi çiftçilerimizin yaşadığı su probleminin Beyşehir Gölünde bulunan kot fazlası su ile biraz da olsa çözüleceğini düşündük. 16 Mart tarihinde Beyşehir gölünde tarımsal alanların sulanması için su kanalı açılmıştı. Ne yazık ki 18 Mart tarihinde, yani tam 2 gün sonra ilçedeki siyasetçilerin baskısı sonucunda bu kanal kapatılmıştır. Çiftçilerimizin suya ihtiyacı olduğu şu zamanda maddi yardım beklentisini karşılayamayan hükümet kendi suyumuzu bile bize çok görmeye başladı.

 

“Halkından Suyu Esirgeyen Zihniyetle Karşı Karşıyayız!”

Karatay ve Çumra ilçelerinde sadece 160 milyon metreküp hububat suyuna ihtiyaç vardır. Bu su verilmez ise 800 bin dekar arazi ne yazık ki kendi kaderi ile baş başa bırakılacaktır. Şu an Beyşehir Gölünde kot fazlası 100 milyon metreküp su bulunmaktadır. Gölden alınacak olan su biraz da olsa bölgedeki çiftçilerimizin sorununa çözüm olabilir. Her sene yağış alan bu bölgede 15 cm alınacak olan su Beyşehir Gölüne ne kadar zarar verebilir ki? Ak Parti Milletvekili Tahir Akyürek, Ak Parti Eski Milletvekili Gülay Samancı ve Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın su verilmesi hususuna engel olduklarını, adeta bir Nemrut zihniyeti ile karşı karşıya kaldığımızı bir fiil dile getirmek isterim. Kendi halkına suyu reva gören bu zihniyetin memleketimizin her sokağında karşısında duracağımızı, Karatay çiftçilerinin sesi olacağımızı söylemek isterim. 128 Milyar doların hesabını veremeyenlerle aynı sofrada yemek yiyen bu kitle ile her koşulda mücadelemizi sürdüreceğiz.

 “Süt, Yem, Et ve Gübre Fiyatları”

Pandemiyle birlikte gittikçe derinleşen ekonomik kriz nedeniyle üreticiler, besiciler ve yetiştiriciler büyük zorluklar ile karşı karşıya kalmakta devam ediyor. Süt fiyatlarındaki düşüş üreticiyi bir hayli üzmeye devam ediyor. Özellikle süt fiyatlarının düşmesiyle de ineklerini kestirmek zorunda kalan yetiştiriciler kırmızı et fiyatının tavuk etiyle başa baş gittiğini belirtiyor. Tavuk etinin market fiyatı 30-35 TL civarında seyrederken besicilerimiz hayvanlarını 35-40 TL civarında kesiyor. Yem çuvalına son zamdan hemen sonra bir 7 TL’lik zam daha gelmiş bulunmaktadır. Gübre ve tohum fiyatlarında da ha keza aynı oranda yükseliş geçtiğimiz 1 hafta içerisinde de kendini göstermiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.