Ramazan’da İslam kardeşliği artmalı

Ramazan’da İslam kardeşliği artmalı

AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Ramazan ayında İslam kardeşliğinin daha çok dillendirilmesi gerektiğini belirterek, bu süreçlerin önemli bir fırsat olduğunu söyledi

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları, “Diriliş Muştusu Eğitim Kampları”na katılan öğrenciler ve ailelerini düzenledikleri “Gençliğin Gönül Sofrası” iftarında bir araya getirdi.  Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya İl Gençlik Kolları, “Diriliş Muştusu Eğitim Kampları”na katılan öğrenciler ve ailelerini iftarda bir araya getirdi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nda düzenlenen programa öğrenci ve ailelerin yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, İl Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları Yönetimi ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları katıldı. İftar öncesinde davetlilere hitap eden AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Ramazan ayında İslam kardeşliğinin daha çok dillendirilmesi gerektiğini belirterek, bu süreçlerin önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Arat, iftarda gençleri ağırlayan İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na teşekkür etti. Öte yandan İl Başkanı Musa Arat, Diriliş Muştusu Eğitim Kampları’na yılsonuna kadar 4 bin 500 gencin katılacağının da altını çizdi.  Programa katılan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, gençliğin belirlediği hedefe ilerlerken gönüller inşa etmeye de devam ettiğini belirterek; “Ramazan, kendimizi keşfetmek, paylaşmak, gönüller köprüsü kurmaktır. Bizler de hep beraber bir aidiyeti yeniden yaşatmanın aşkıyla buradayız. Ramazanın bereketiyle buradayız” ifadelerini kullandı.  Ramazan ayının Suriye’de, Irak’ta ve İslam coğrafyasında akan kanın, dökülen gözyaşının durmasına vesile olmasını dileyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de belediye olarak Ramazan ayında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akyürek; “Geçtiğimiz 5 yılda Konya merkezdeki 212 mahalle ve sonrasında ilçelerde yaklaşık 900 bin Konyalı kardeşimizi iftar sofralarında buluşturduk. Konya’da Ramazanlar gerçekten bir başka. Bir maneviyat, bir huzur hali, oruç tutmamın bir güzel hali mevcut Konya’da” dedi. 

“Konya gibi Türkiye, Türkiye gibi bir dünya” hedefini genç nesillerin kuracağını vurgulayan Başkan Akyürek, “Bizler yolları açtık. Bundan sonra bayrağı daha yükseklere taşıma görevini sizler üstleneceksiniz. İnsanlara hizmet etmeyi ibadet olarak bilmeyi, Büyük Türkiye hedefine hizmet etmeyi unutmayalım. Hayatımızın önemli bir bölümünü başkalarının kurtuluşu için harcamaya gayret gösterelim. Diriliş Muştusu Kampları nedeniyle İl Gençlik Kollarımıza ayrıca şükranlarımı arz ediyorum” diye teşekkür etti. İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik ise, Türkiye’deki gençlerin gelecek için ümit kaynağı olduğunu vurgulayarak, liseli öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri Diriliş Muştusu eğitim kamplarının önemini anlattı. Çelik, kendilerine destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, AK Parti İl Teşkilatı’na teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.