Ramazan’a buruk şekilde geriyoruz

Ramazan’a buruk şekilde geriyoruz

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar,  idrak edilecek Ramazan ayı ve corona virüs salgını hakkında açıklama yaptı.  Aypar,  “Ülkemizde ve dünyamızda yaşanan salgın nedeniyle Ramazan’a buruk bir şekilde giriyoruz” dedi

 

Seydişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar, “Başı rahmet ortası bereket sonu mağfiret mübarek oruç ayı ramazanı idrak etmenin sevincini yaşamaktayız. Tüm insanlığın corona virüs illetiyle mücadele etiği bugünde sevincimiz ve manevi duygularımız ister istemez üzüntü ve kederlidir. Elbette verende o alanda o hikmetine sual etmek doğru olmaz lakin yaşamdaki bu sıkıntıların en büyük sebebi yine bizleriz yani insanoğlu. İşte yaratanın senede bir defa biz insanlığa ve Müslümanlara kurtuluş için verdiği ramazan fırsat ve bereketini maalesef morali bozuk ve sıkıntılı olarak geçireceğiz. Diğer taraftan ulusça mücadele ettiğimiz corona virüs salgınında belki ülkenin her kesimi maddi manevi zarar görmekte ancak esas büyük kayıpları biz esnaf ve sanatkârlar çekmektedir. Ülke olarak bu denli tehlikeli afetlere, maddi ve manevi açıdan devlet olarak ta millet olarak ta hazır olmalıyız” dedi. 

ESNAFLARIMIZ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Aypar, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Krizin başladığı günlerde ilk önce biz esnafların işyerleri meslek meslek kapatılmış ve hala kapalı durumdadır. Krizin en erken ve en hasarsız atlatılması için görevimiz gereği sürekli ilgili bakanlıklar kurumlar ve üst kuruluşlarımıza esnafımızın içinde bulunduğu durumu ayrıca istek ve çarelerini yazılı ve sözlü aktardık. Aktarmaya devam ediyoruz. Ancak Kapalı esnaflarımız ve krizden dolayı işleri taban yapmış diğer esnaflarımız için yapılan desteklerin yetersiz ve özellikle maddi sorunlara çare olmadığı toplumun her kesimi tarafından açıkça görünüyor.

Bizler her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, her türlü savaş, terör, doğal afet, vb durumlarda devletimizin ve vatandaşımızın hamisi olup, elimizde olmayan imkânlarımızla bile ülkemize herkesten önce sahip çıktık. Çıkmaya devam edeceğiz. Bu ülke bizim hepimizin elbette bu günlerde geçecek inanıyoruz. Oda olarak, bu kriz ortamında üstlendiğimiz sorumlulukla, yaşadığımız sıkıntıları öncelikle ilgililere aktarmak ve çarelerini aramak için uğraştık. 65 yaş üzeri üyelerimiz işyerleri kapalı olduğu için, tek tek aramak suretiyle önce moral, sonrasında sorunlarına çare bulmaya, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. İşyerleri kapalı evinde ihtiyacı olan üye ve esnaflarımıza farklı yöntemlerle sıkıntılarını bir nebze hafifletmeye çalışıyoruz.

Burada saymadığımız birçok çalışmayı yaparken önceliğimiz bütün vatandaşlarımız ve esnaflarımızın can güvenliği ve sağlığıdır. Bu vesile ile idrak edeceğimiz ramazan ayının ve maneviyatının karşılaştığımız bu afetten kurtulmamıza, tüm insanlığın barışına, Esnaf ve Sanatkârımızın bir an evvel işyerlerine ve düzenli hayatlarına kavuşmasına, ayrıca insanoğlunun bu vesile ile kendine gelecek günler için ders çıkarmasına vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.