Ramazan telaşı başladı!

Ramazan telaşı başladı!

11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala Konya’da hazırlıklar başladı. Ramazan’ın yaklaşması ile evlerde ve özellikle gıda sektöründe çalışan iş yerlerinde çalışmalar hız kazandı

Ramazan ayı bu yıl 15 Mayıs günü başlayacak. Ramazan’a bir aydan daha az zaman kalırken şehirde hazırlıklar da başladı. Evlerde kadınlar yufkalar açılıp, erişteler kesilirken, çarşıda da Ramazan hareketliliği başladı. Ramazan ayının hazırlıklarını tamamlamak için vatandaşlar çarşının yolunu tutarken, esnafların da yüzü gülmeye başladı. Mutfakta birçok farklı börek, tatlı gibi şeylerin ortaya çıkarıldığı yufka için bazı vatandaşlar şimdiden evlerde yufka açmaya başlarken bazıları da imkan olmadığı için yufkacıların yolunu tuttu. Sahurda Konyalılar tarafından çok tercih edilen yufka için bazı yufkacılarda ise sıra oluştu.

HALK YUFKAYA ÖNEM VERİYOR

Ramazan ayının yaklaşmasıyla tel kadayıfı ve yufkaya olar talebin artmaya başladığını belirten Yeşil Meram Yufka-Kadayıf sahibi Cihan Çelenli, “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da bizleri tatlı bir telaş sardı” dedi. Türk halkının tatlıya, yufkaya ve tel kadayıfına Ramazan ayında ayrı bir önem verdiğini aktaran Çelenli, Ramazan ayının yoğun geçmesini beklediklerini ifade ederek, "Biz Ramazan ayına yönelik hazırlıklarımıza başladık. Vatandaşlar da alışveriş için Ramazanın başlamasını beklemiyor şimdiden alıyorlar. Özellikle yufka ve tel kadayıfa olan talep şimdiden artmaya başladı” şeklinde konuştu.

ÇARŞI HAREKETLİ

Ramazan ayına sayılı günler kala çarşıda da hareketlilik başladı. Esnaflar ürünlerini Ramazan’a göre ayarlıyor. Tezgâhlarda yerini alan hurmayı vatandaşlar almaya başladı. Çarşıda satılan hurma, bütçe açısından her vatandaşa hitap ediyor. Ramazan ayının gelmesine sevinenler arasında Bedesten Çarşısı’nda bulunan kuruyemişçiler de yer alıyor. İftardan sonra çokça tüketilen kuruyemiş için Bedesten’de bulunan kuruyemişçiler vatandaşlara ürün yetiştirebilmek için stok yapmaya başladı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.