RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI

RAMAZAN COŞKUSU BAŞLADI

Ramazan ayının ilk teravihinde vatandaşlar camilere akın etti. Vatandaşlar namazların ardından salavatlarla dualar etti. Konya'da bu Ramazan ayında toplam 59 camide hatimle teravih namazı kıldırılacak

Konya’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte şehrin her yerini saran coşku, ilk teravih namazının kılınmasıyla başladı. Kılınan namazların ardından salavatlar okunup dualar edildi. Vatandaşlar onbir ayın sultanı Ramazan’ın ilk teravihini kılmak için camilere akın etti. Kadın erkek camilere koşan vatandaşlar onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'e kavuşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Uzun süredir restorasyonunun tamamlanması beklenen Sultan Selim Cami de dün Cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı. İlk Ramazan orucu bugün saat 3.41’de imsak saatinde başladı. İlk iftar ise saat 20.10’da yapılacak. 29 günlük Ramazan ayının son günü olan 24 Haziran’a kadar tutulan oruç süresi 22 dakika artacak. Ramazan ayının son gününde imsak saati 3.33 olurken iftar saati ise 20.24 olacak. Bu ayda yaklaşık 16 saat 30 dakika oruç tutulacak.

GÜN TERAVİHTEN SONRA BAŞLIYOR

Konya'da bu Ramazan ayında toplam 59 camide hatimle teravih namazı kıldırılacak. Her yıl olduğu gibi Sultan Selim Camii’nde teravihler meydanda kılınacak. Havaların yağışlı olması durumunda ise namazla cami içerisinde kılınacak. Bazı camilere ise Ramazan’ın simgesi mahyalar asılacak. Kültürpark’taki Rahmet Akşamlarında her gün teravihten sonra Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerif icraları, ilahiler, kasideler ve sohbetlerle Ramazan’ı Şerif’in havasına uygun programlar yapılacak. Paylaşma ve yardımlaşma ayında şehrin pek çok noktasında teravih sonrasında da çeşitli etkinlikler yapılacak. Ramazan ayı boyunca hava sıcaklıkları nedeniyle dışarı çıkamayacak vatandaşlar da düşünüldü. Vatandaşların geç saatlerde ve sahur vakitlerinde rahat alışveriş yapmaları için girişimlerde bulunan yetkililer Konya’daki işyerlerinin Ramazan ayı boyunca sahura kadar açık olması için gerekli izinleri aldı. Esnaflar sahura kadar işyerlerini açacak.

HAVA NASIL OLACAK?

2017 yılı Ramazan ayında 17 saate yaklaşan sürede oruç tutulurken oruç ayı Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi gözleri hava durumuna çevirdi. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre ise vatandaşlar Ramazan ayının ilk üç gününü serin bir havada geçirecek. Hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden sonra artacağı ifade edildi. Cumartesi ve Pazar günü hava gök gürültülü ve yağışlı olacak. Pazartesi günü merkezde yağış beklenmezken kuzey ve batı ilçelerde yağış bekleniyor. Salı günü yağış beklenmezken Çarşamba günü tekrar yağış bekleniyor. Ramazan ayının ilk 3-4 gününde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında beklenirken daha sonraki günlerde mevsim normallerinde, 22-23 derece düzeylerinde bekleniyor.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.