Ramazan buruk geçiyor

Ramazan buruk geçiyor

İslam coğrafyasında yaşanan baskı, zulüm, işgal ve katliamlar sebebiyle bu yılki Ramazan da buruk geçiyor. Bazı bölgelerde iftar topu yerine bombalar patlıyor. İslam alemi huzurlu bir Ramazan kutlamaya hasret kaldı

İslam alemi Ramazan ayını da bu yıl buruk geçiriyor. İslam dünyasının dört bir yanında Ramazan ayı savaşların ve çatışmaların gölgesinde geçiyor. İslam dünyası, bir Ramazanı daha acı ve hüzün ile idrak ediyor. Müslümanlar ne iftarın ne de sahurun keyfini ve bereketini yaşayabiliyor. Camilerdeki ezan sesleri kısılıyor. Suriye, Irak, Yemen, Arakan, Mısır, Filistin, Doğu Türkistan, Myanmar, Burkina Faso, Pakistan, Afganistan, Libya ve Çeçenistan, Afrika gibi birçok ülkede Müslümanlar, rahat bir Ramazan geçiremiyor. Doğu Türkistan'da oruç tutmak ve namaz kılmak yasaklanarak, insanların ibadet özgürlüğü kısıtlanıyor. Suriye'deki savaşın üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen barış bir türlü sağlanamıyor. Afrika'daki Müslümanlar da susuzlukla ve kıtlıkla savaşıyor.  Myanmar'da Budistlerin baskıları devam ediyor. Mısır'da teravih namazlarının tamamının hoparlörlerle cami dışına verilmesi şeklindeki uygulama yasaklanıyor.

KARDEŞ YARDIMI BEKLİYORLAR

İnsani Yardım Vakfı İHH Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Müslümanların dar boğazdan geçtiğini dile getirdi. Batı7nın Müslümanlar üzerinde yeni hesaplar yaptığını söyledi. Tezgahlanmış katliamların işlendiği kaydetti. Müslümanların da eksikliklerinin olduğunu belirten Uysal, “Müslümanlar da bilinçsiz. Oyuna geliyorlar. Yoksulluğun vurduğu, bombaların patladığı birçok Müslüman ülkesi var. Bunlar Müslüman kardeşlerinin yardımını bekliyor. 105 ülkede çalışacağız. Çok üzücü tablolar ile karşılaşıyoruz. İftar yapmak için çöplere atılmış hayvan kulaklarını bulan ve üzerindeki kılları temizleyen Müslümanlar var. kesilmiş hayvanların işkembelerinde arpa tanesi arıyorlar. Şuurlanmamız lazım” açıklamalarında bulundu.

İŞKEMBELERDE ARPA ARIYORLAR

Dernek ve vakıflar gönderdikleri TIR'larla ve bölgeye yaptıkları yardımlarla Müslümanların yaralarını sarmaya çalışıyor. Uysal, Müslümanların Ramazan ayında büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirerek, “Müslümanlar, kesilmiş hayvanların işkembelerinde arpa tanesi arıyor. Çöplerden hayvan kulaklarını toplayıp, iftar yapıyorlar. Burada zevk ve sefa içinde Ramazanı idrak edenlerin yüreği sızlamalı. Sofralarımıza kaç çeşit yemekler geliyor. Fakat kardeşlerimiz yiyecek tek lokma ekmek bile bulamıyor. Korku ve baskıdan Ramazan ayını yaşayamıyor. Dinimizin buyruklarını yerine getirme noktasında bilinç artmalı. Müslümanlar şuurlanmalı. Kardeşlerine yapılan bu zulümleri görmemezlikten gelmemeli. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinden şiddetle kaçmalıyız” dedi.

MÜSLÜMANLAR RAHATLAMAK İSTİYOR

Suriye, İran ve Filistin ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Uysal, İran'ın sözde ABD düşmanlığı yaptığını fakat ABD'nin kendilerine sağladığı her türlü imkandan da fazlası ile yararlandıklarını aktardı. Müslümanları batının oyuncağı haline getirmek için çabaların sürdüğünü aktaran Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazze'de ambargo hala sürüyor. Kuşatmanın kalktığı falan yok. Tüm hayat kısıtlanıyor. ABD, Rusya ve Çin büyük bir şeytan. Müslümanlar, dinini rahat yaşamak istiyor. Açlık ve sefalet ile artık uğraşmak istemiyor ”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum