Rakipleri krizle boğuşurken 275 milyon TL'ye 11 adet sıfır otobüs satın aldı
Türkiye'de akaryakıt fiyatları yükseldikçe girdi maliyetleri artıyor. Son yıllarda motorin (mazot) zamlarından etkilenen sektörlerden birisi de turizm. Özellikle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları zor günlerden geçiyor. Birçok firma borçlarını ödeyemediği için konkordato ilan etti ya da iflas etti.

Bazı firmalar ise sektörün büyüklüğüne güvenerek yeni yatırımlarını sürdürüyor. Yolcu taşımacılığı işine 2000 yılında başlayan Lider Muş Turizm 11 adet sıfır kilometre Mercedes otobüs yatırımı yapma kararı aldı. Bu kapsamda şimdilik 6 adet Yeni Travego filoya katıldı. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Fabrikası'nda gerçekleştirilen teslimatla 3 adet Travego daha Lider Muş Tur'a teslim edildi. Bu araçların 2 adetini Hastalya Otomotiv Otobüs Satış Müdürü Deniz Gürer, 1 adetini de Hassoy Otomotiv Satış Müdürü Cenk Soydan Lider Muş Tur Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sayan’a teslim etti.

Yapılan 3 adet teslimatla birlikte Lider Muş Tur, 2026 yılı yatırım programında bulunan 11 adetlik Travego yatırımının 6 adetini teslim aldı. Bu araçların satışının 5 adetini Hastalya Otomotiv, 1 adetini de Hassoy Otomotiv gerçekleştirmiş oldu. 5 Travego'nun ise önümüzdeki aylarda teslim edilmesi bekleniyor. Söz konusu siparişin yaklaşık olarak 275 milyon TL değerinde olduğu söyleniyor.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.