Rafting Sporu İle Aksiyon Dolu Anlar Sizi Bekliyor!

Rafting Sporu İle Aksiyon Dolu Anlar Sizi Bekliyor!

Pek bilinen bir spor olmasa da doğa sporu seven maceraperest insanların vazgeçilmez eğlence ve aksiyonlarından biri olarak karşımıza çıkan rafting sporu Türkiye’nin özel konumu itibariyle oldukça elverişli bir spor olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pek bilinen bir spor olmasa da doğa sporu seven maceraperest insanların vazgeçilmez eğlence ve aksiyonlarından biri olarak karşımıza çıkan sporu Türkiye’nin özel konumu itibariyle oldukça elverişli bir spor olarak karşımıza çıkmaktadır. Yükselti ve akış hızı yüksek nehir isteyen rafting sporu için Türkiye’mizdeki Ege bölgesi haricindeki tüm akarsular bu ihtiyacı karşılayabilecek potansiyeldeki akış hızına sahiptir. Akarsuyun en elverişli olduğu alan ise Düzce içerisinde bulunan tesisleridir. Melen rafting tesisleri yeşilin sizleri en samimi şekliyle karşıladığı Cumayeri ilçesine bağlı dokuz köyü içerisine kurulmuş geniş bir alandan oluşmaktadır. Burada rafting sporuna merak salan kişiler uzman eğitmenler eşliğinde bu spora ilk adımını atabilir ve arkadaş çevresiyle doyasıya eğlencenin tadını çıkarabilir. Bu tesisin diğer rafting tesislerinden birçok artık özelliği bulunmaktadır. Bu özellikleri kısaca sayalım. Öncelikle Melen rafting tesisleri diğer birçok rafting tesislerinde olmayan yemyeşil bir coğrafya sunmakta ve insanın kendisini doğa ile baş başa hissetmesini sağlamaktadır. Bu özelliği ile ilk baştan rakiplerine fark atan Melen rafting tesisleri güvenlikli bir bölgede bulunması sebebiyle de diğer şartı en iyi şekilde sağlamaktadır. Normal şartlarda bir nehrin akış hızının yüksek olabilmesi ve rafting sporuna elverişli olabilmesi için o nehrin oldukça dik yamaçları aşarak gelmesi ve dik yamaçlar boyunca yoluna devam etmesi gerekmektedir. Ancak bu durum oldukça güvensiz ve tehlikeli bir ortamın oluşmasına neden olabilmektedir. Melen rafting tesisi ise dik yamaçlardan gelmediğinden dolayı ancak nehrin akış hızının bir hayli yüksek olmasından dolayı geniş bir müşteri kitlesi tarafından tercih edilen tesislerden biri olmaktadır.

melen rafting tesisini diğer tesislerden ön plana çıkaran özelliklerinden bir tanesidir. Verilen hizmetin karşılığında rafting tesisleri müşterilerden oldukça uçuk rakamlar istemekte ve bu durum rafting sporu ile sıklıkla uğraşan insanların bütçesini olabildiğince zorlamaktadır. Ancak Melen rafting tesisleri herkesin bu sporu sevebilmesi ve deneyimleyebilmesi için fiyat tarifelerini oldukça alt düzeyde tutmakta ve herkesin bu tesise gerek rafting imkanlarından yararlanmasını sağlamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.