Promosyon seferberliği başladı

Promosyon seferberliği başladı

Yılbaşının yaklaşmasıyla küçük ve büyük işletmeler reklamını yapmak, bilinirliğini arttırmak amacıyla promosyon ürünleri bastırıp dağıtıyor

En çok tercih edilen promosyon ürünlerinin başında ajanda, anahtarlık, kalem, çakmak, takvim, saat, bardak, masa saati ve takvimi, tşort, kalemlik, defter, şapka, bayrak, plaket, çanta, klasör ve benzeri ürünler geliyor. Yaklaşık 50 yıldır toptan promosyon ithalatı yaptıklarını belirten Enes Konuş, promosyona eskiden beri küçük büyük bütün işletmelerin ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Direk ithalatçıdan tüketiciye büyük bir hizmet yaptıklarını belirten Konuş, işletmelerin bu promosyon ya da reklam ürünleriyle satışlarını artırmayı hedeflediğini söyledi. Piyasada çok çeşitli ve renkli promosyon ürünlerinin olduğunu dile getiren Enes Konuş, bu ürünler ile markaların uzun süre varlığını korduğunu kaydetti. Konuş, “Zamanla promosyon ürünleri değişime uğradı. Her zaman kendi ihtiyacını getirdi. Promosyon ürünü denildiğinde önceden, sadece yılbaşı akla gelirdi. Son yıllarda ise promosyon ürünleri, sadece yılbaşılarına özel ürünler olmanın dışında tüm yıla yayılır oldu. Şirketler, promosyon ürünlerinin yararını görüyor. Firma logolu bir ajandanın her sayfasında  ayrı bir tanıtım değeri vardır. Her sayfa onu kullanan tüketicinin her seferinde zihnine ve bilinç altına bir mesaj gönderir. Bu da promosyonu vazgeçilmez kılar. Buna rağmen iş dünyamız promosyonun önemini daha kavramamış vaziyette bulunuyor. Promosyon tanıtımlarından en fazla yararlanan sektör ilaç reklamlarının yasak olmasından dolayı ilaç sektörüdür. Onu otomotiv ve finans sektörü takip ediyor. Gıda, kozmetik, ve eğitim sektörü de yeni yeni kavramaya başladı” dedi.

 

Promosyonun faydaları hakkında da değerlendirme yapan Enes Konuş, “Promosyon marka ve ürünlerinizin satış gücünü desteklemek, ürünün pazarlamasında aracı kuruluşların kabullenmesini ve desteklerini sağlamak, tüketicilere ürünün satışını arttırmaktır. Daha açık bir ifadeyle promosyon,  üreticiden tüketiciye kadar geçen kanal seviyesindeki ürünün hareketini hızlandırmayı ve satışı arttırmayı amaçlar. Aynı zamanda bir iletişim aracı olan promosyon ürünün satışının ve tanınırlığının artırılmasını hedefler” ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.