Prof. Dr. Kutlu:  Avrupa’nın geleceği  pek parlak değil

Prof. Dr. Kutlu: Avrupa’nın geleceği pek parlak değil

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde Avrupa’daki Güncel Gelişmeleri ele alan Konya STK Platformu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, “Günümüzde asimetrik savaşlar yapılıyor. Avrupa’nın geleceği çok parlak değil. Avrupa’yı çekip çevirecek bir güç yok” dedi.

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde Avrupa’daki Güncel Gelişmeleri ele alan Konya STK Platformu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, “Günümüzde asimetrik savaşlar yapılıyor. Avrupa’nın geleceği çok parlak değil. Avrupa’yı çekip çevirecek bir güç yok” dedi.

Kısa adı HİSDER olan Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nde, Avrupa’daki Güncel Gelişmeleri değerlendiren HİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, Avrupa’da adı konulmamış bir savaşın başladığını belirtti. İlk büyük savaşın, konvansiyonel yaralar açtığını ve milyonlarca insanın büyük zarar gördüğünü hatırlatan Kutlu, “Günümüzde asimetrik savaşlar yapılıyor. Aile kurumuna saldırı yapılması da bir savaştır. Bu savaş yeni bir dünya düzeninin başlatılmasıdır” dedi.

TÜBİTAK projesi çerçevesinde bu yaz aylarında üç ay süreyle İngiltere’de bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Önder Kutlu, “Bildiğiniz gibi 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yeni bir dünya düzeni kurulmuştu. IMF, Dünya Bankası, BM ile yenidünya düzeni ABD’ye bırakıldı. 1980’li yıllarda bu küresel sisteme Türkiye, Kore ve Pakistan gibi ülkeler dâhil edildi. 24 Ocak Kararları uygulanmaya başlandı. 1990’lı yıllarda Çin entegre edildi. Ve Çin ‘ucuz iş gücü’ olarak görüldü. Belli bir noktaya geldikten sonra kontrol edilemez güç hâline gelen Çin, “Bir Yol Bir Kuşak” projesiyle ekonomik bir bağ kurdu.”

DÜNYA MUHALEFETİNİ LONDRA’DA BULUŞTURUYORLAR

Avrupa’daki gelişmelerle ilgili olarak Ukrayna’nın göz göre göre kışkırtıldığını ve Rusya tarafından işgal edildiğini kaydeden Kutlu, “Nerede bir savaş olmuşsa o bölgedeki zeki çocuklar devşirilerek İngiltere’ye getirilmişlerdir. Dünya muhalefetini Londra’da birleştiriyorlar. Ukrayna’nın entelektüel kesimini İngiltere’ye getirip her türlü şartları sağlıyorlar. Ukrayna savaşı İngiltere için büyük şeyler sağlamıştır. Bu savaş Almanya’ya karşı yapılmış gibi görülüyor. Enerji alanında Almanya büyük sıkıntılar yaşıyor. Otomotiv sanayi çip yüzünden sekteye uğradı.” dedi.

ULUS DEVLETLER CEZALANDIRILIYOR

İran’daki gelişmelerin nereye evrileceğinin kestirilemediğini belirten Kutlu, küresel yenidünya düzeninde ulus devletlerin cezalandırıldığı öne sürerek şu ifadelere yer verdi: “Ulus devletler cezalandırıldı. Pandemi döneminde üretim durduğu için ülkeler borçlanmaya başladı. Fiyatlar 10 kat arttı. Avrupa Birliği (AB) ciddi bir zafiyete uğradı. AB kendi içinde problem yaşıyor. Pandemi Avrupa’nın makyajının dökülmesine yol açtı. Ameliyatlar için altı ay sonrasına randevu veriliyor. 2023’te bir durgunluk dönemine girileceğini gösterdi. Yeni bir dönemden geçiliyor. Bugün Avrupa kaderine terkedilmiş gibi görülüyor. İngiltere’de kraliçenin ölümüyle yeni bir düzene girildi. 70 yıl sürecinde 15 başbakan gören kraliçenin ölümüyle birlikte İngiltere’de de yeni tartışmalar başladı.”

BATI EKONOMİSİNDE SORUNLAR ARTIYOR

Avrupa’da güç dengeleri ile ekonomik sorunların faşizmi tetiklediğini ileri süren Kutlu, “Avrupa’nın geleceği çok parlak değil. Sistemin en kritik noktasından bir tuğlayı çektiğinizde sistem çözülür. Bankalarda sıkıntı başlıyor. Londra Borsasına petrodolarlar akıyor. İngiltere’nin enerji problemi bilinmiyor ancak fiyat artışları durdurulamıyor. Avrupa’yı çekip çevirecek bir güç yok. Avrupa’nın geleceğini karanlık görüyorum. Avrupa kendisini Roma ve Yunan medeniyetinin devamı olarak görüyorlar. Yunanistan şu anda batmış durumda. Ülke fiilen ABD işgali altında bulunuyor.” dedi.

KONYA’DA ‘AİLE YAPISI’ İÇİN YÜRÜYECEKLER

Konya STK Platformu Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu, sohbetin sonunda, Sivil Toplum Kuruluşları olarak müştereken “aile yapısının korunması” için bir yürüyüş düzenlediklerini belirterek “21 Ekim 2022 Cuma günü ailenin korunması için bir yürüyüşümüz olacak. Cuma namazından sonra Kılıçarslan Meydanı’nda toplanarak Hükümet Meydanı’na kadar yürüyüş yapılacak. Bu yürüyüş sonucunda aile başta olmak üzere millî ve manevî değerlerimizin erozyona uğramasından dolayı görüşlerimizi dile getireceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum