Pres sektörünün lideri: HÜRSAN

Pres sektörünün lideri: HÜRSAN

Temelleri 1976 yılında atılan Hürsan Pres’in ürünleri bugün Ferrari, Maserati gibi dünya devi firmaların araçlarına şekiller veriyor. Firma son dönemde savunma sanayine yönelik presleriyle de sektördeki gücünü sürdürmeye devam ediyor.

Üretimin Yıldızları yazı dizimizde Konya sanayisinin parlayan yıldızlarını sizlere tanıtmaya, üreten firmalarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Günümüz dünyasında ülke ekonomilerinin ayakta kalmasını sağlayan yegane unsur, teknolojik ürünler tasarlamak ve bunları üretebilmek. Üretmek, gerçekten önemli bir faktör. İşte böylesine önemli bir rolü üstlenen, risk alan, yatırım yapan firmalarımıza da desteğimizi sürekli vermek durumundayız.

Bu haftaki yazımızda pres sektörünün yıldızlarından Hürsan Pres’e konuk oluyoruz. Yarım asra yakın bir zaman diliminde üretim macerasını sürdüren Hürsan Pres, bugün 4. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20 bin metrekarelik dev fabrikasında preslerini üretiyor.

DÜNYA’NIN HER YERİNE İHRACAT

Dev presler üreten firmanın müşteri portföyünde, dünyanın en ünlü otomotiv, beyaz eşya, savunma sanayi firmalarının yar aldığı yüzlerce sektör var. Üretimlerinin yüzde 60’lık kısmını; Almanya, İtalya, Polonya, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, İran, Rusya, Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Lübnan, İsveç, Brezilya, Vietnam, Güney Afrika Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Britanya, Belçika, Hollanda, Hindistan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Ukrayna, Irak, Nijerya, Moritanya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Avusturya, Fransa, İsrail, Letonya, Litvanya, Kenya gibi ülkelere ihraç eden firma, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

whatsapp-image-2020-11-19-at-11-42-22.jpeg

Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bağcı’nın bugüne kadar yaptığı önemli işlerin ardından yönetime gelen ikinci kuşak, yenilikçi teknolojilere ve AR-GE’ye daha fazla yatırım yaparak, firmanın vizyonunu çok farklı noktalara taşıdı. Hürsan Pres’in Genel Müdürü Ali Bağcı ile, firmanın dünü, bugünü ve yarınları hakkında konuştu.

FERRARİ, MERCEDES, MASERATİ’NİN PRESLERİ KONYA’DAN

Özellikle otomotiv sektöründe dünyada önemli bir yere geldiklerini anlatan Genel Müdür Ali Bağcı, “Hürsan, kurulduğu günden bu yana bir dünya markası olmayı kendine motto edindin bir firma. Sürekli bu yönde yatırımlar yaptı, hep bu hedefe yönelik girişimlerde bulundu. Bugün geldiğimiz noktada bu hedefimizi başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Otomotiv dünyasından Ferrari, Mercedes, Maserati, Toyota, Renault, Ford ve diğer birçok otomotiv devinin parça üretimini yapan partnerinde, bizim preslerimiz çalışıyor” dedi.

SERVO PRESLERİN ÖNCÜSÜ

Özellikle servo hidrolik preslerin günümüz pres sektörüne yön verdiğini kaydeden Hürsan Pres Genel Müdürü Ali Bağcı, “Servo sistemin geleceğini firma olarak yıllar önce gördük ve bu alanda yatırımlarımıza hız verdik. Bugün servo pres alanında sektörlerin aradığı makineler üretiyoruz. Üretimlerimiz dünya standartlarında ve tüm sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte” diyerek, gelişime açık bir firma olduklarını ve özellikle AR-GE’ye değer verdiklerini dile getirdi.

3-001.jpg

AR-GE’YE BÜYÜK YATIRIM

AR-GE demişken, fabrika bünyesinde oluşturulan merkezde mühendisler yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyor. Pres sektöründe dünya kalitesinde ürünler üretmek tecrübe ve teknolojik birikim isteyen bir alan. Hürsan Pres de bunların hepsine sahip bir firma. Özellikle AR-GE ekibi son yıllarda çok önemli makinelerin üretimine olanak sağladı. Genel Müdür Ali Bağcı, “AR-GE Merkezimiz firmamızın geleceğe bakan penceresi konumunda. Teknolojik gelişimleri yakından takip eden ekibimiz, sektörlerin ihtiyaç duyduğu ya da duyacağı makineleri tasarlıyor ve üretim hattımıza taşıyor. Firma olarak, teknoloji ve vasıflı personel yatırımlarımızı yapmanın meyvelerini topluyoruz” diye konuştu.

20 BİN METREKARELİK DEV TESİS

4. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımını tamamladıkları 20 bin metrekarelik alan üzerindeki fabrika binasında üretimlerini devam ettiren Hürsan Pres, son yıllarda savunma sanayine yönelik makine üretimlerini de artırdı. Sektörün ihtiyaç duyduğu yüksek tonajlı presleri üretebilen firma, arıza oranının az olması ve satış sonrası teknik destek sisteminin hızlılığı gibi faktörlerle diğer firmalar arasından sıyrılıyor. Genel Müdür Ali Bağcı, sektörlerin gelişimini ve ihtiyaçlarını en az onlar kadar takip ettiklerine dikkati çekerek, “İhtiyaç duyulacak presleri biz AR-GE merkezimiz sayesinde çok önceden planlamış oluyoruz. Böylece sektörlerin ihtiyaç duyabileceği her pres için anında çözüm üretme kabiliyetine sahibiz. Hürsan’ı sektörde lider yapan özelliklerden birisi de bu. Anında çözüm üretmek ve en kaliteli makineleri yapmak” dedi.

fabrika-001.jpeg

BURSA’YA SATIŞ VE SERVİS OFİSİ

Türkiye’de makine üretimi açısından önemli bir yere sahip olan Bursa’da, satış ve servis odaklı şube açtıklarını da dile getiren Bağcı, “Bursa hem otomotiv hem makine üretimi konusunda önemli bir şehir. Ve bizimde önemli birçok müşterimiz o bölgede. İhtiyaçlarına anında cevap verebilmek ve teknik destek sağlayabilmek için Bursa’ya şubemizi açtık. Çok iyi dönüşler alıyoruz. Hem biz hem de müşterilerimiz memnun kaldı. Bizim için de önemli olan zaten müşteri memnuniyeti” diye konuştu.

5-001.jpg

YENİ MAKİNE YATIRIMLARI

Yeni fabrika ile birlikte makine parkurunu da genişlettiklerini ifade eden Ali Bağcı, “Yeni presler üretmek adına makine yatırımlarımızı artırdık. En son teknoloji makinelerini bünyemize kattık. Tesislerimizde üretemeyeceğimiz pres yok. Müşterilerimizin isteği ve ihtiyacı doğrultusunda dev presler de üretebiliriz, küçük presleri de. Bu anlamda sektöre önemli bir soluk kazandırmış oluyoruz.” dedi.

Hürsan Pres’in deneyimli satış sorumlusu Onur Atay ise üretim yelpazesinin çok geniş olması nedeniyle firmalarla iletişimin daha verimli geçtiğini ve sektörde aranan bir firma olmanın avantajını yaşadıklarını dile getirdi. Atay, özellikle yeni fabrika ile birlikte ürün gamlarındaki artışa dikkati çekti.

ÜRETİMİN YILDIZLARI DİYOR Kİ;

Hürsan Pres’in yeni fabrikası gerçekten göz kamaştırıcı. Yeni makinelerin büyüklüğü firmanın büyüklüğüyle paralel bir olgu oluşturuyor. Dev preslerin üretim aşamalarına yakından şahit olduk. Gerçekten ustalık gerektiren, bunun yanında teknolojinin en üst seviyelerde kullanıldığı ürünler ortaya çıkarıyorlar. Genç kuşağın vizyonu da etkileyici. Hürsan’ın genç yöneticisi Ali Bağcı, yeniliklere açık, gelişimleri yakından takip eden bir isim. Sektördeki gelişmeleri ekibiyle birlikte iyi analiz ediyor, gelecekte ihtiyaç duyulacak makinelerin temellerini şimdiden atmaya gayret ediyor. Gördüğümüz kadarıyla da bu yaklaşımda oldukça başarılı işlere imza atmış. Yüz kişiye istihdam sağlayan firmanın, pres sektöründe dünyanın en önde gelen firmaları arasında olmasına şaşırmadığımızı belirtmem gerekiyor. Bundan sonra da çalışmalarını yakından takip etmeye, yeni ürünlerini sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Haftaya görüşmek dileğiyle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum