Prense yatırım çağrısı

Prense yatırım çağrısı

KSO Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Dubai Prensi Şeyh El Maktuma yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olan Konya ya yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Dubai Kültür Meclisi Başkanı Prens Şeyh Macid Bin Muhammed Bin Raşid El Maktum’un , Türkiye ile Dubai arasında ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Konyalı sanayici ve işadamlarıyla bir araya geldi.
Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil tarafından Prens Şeyh Macid Bin Muhammed Bin Raşid El Maktum, Dubai Ekonomik İşler Komisyonu Başkanı Cuma El Macid ve beraberindeki heyete Konya sanayisi ve ekonomisi hakkında brifing verildi.
Büyükhelvacıgil, Prens Şeyh El Maktum’a yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olan Konya’ ya yatırım yapmaları çağrısında bulundu.
Konya Organize Sanayi Bölgesi hakkında ayrıntılı bilgi veren Başkan Büyükhelvacıgil, Konya’nın yatırımcılar nezdinde artık sadece ekonomik potansiyeli yüksek bir şehir değil, aynı zamanda geleceğe güven duyulan ve yarının ülke ve dünya ekonomisinde rekabet edebilmek için yatırım yapılması gereken bir “cazibe merkezi” halini aldığını söyledi.
Konya’nın doğrudan bir yatırım şehri olduğunu belirten Büyükhelvacıgil, “Konya Türkiye’nin endüstri merkezi olma yolunda ilerliyor” diyerek, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin, 25 milyon metre kare alanla ülkemizin en büyük OSB’leri arasında yer alacağını kaydetti.
Konya sanayisinin yüzde 99’luk bölümünün KOBİ’lerden oluştuğuna dikkat çeken Büyükhelvacıgil, “Konya’nın bir özelliği de bazı şehirlerde birkaç sanayi dalında gelişmeler olmasına rağmen, Konya sanayisi geniş bir ürün yelpazesine sahip. Makine sanayinden kimyaya, otomotiv yedek parçasından tarım alet ve makinalarına, zirai alet ve makinalarından tekstile, elektrik-elektronikten gıdaya, ambalajdan döküme ve ayakkabıdan cam sanayine kadar 80 değişik sektörde üretim gerçekleştiriliyor. Üretimde başı ise otomotiv yan sanayi, makine, tarım makineleri, gıda, ayakkabı ve yeni yeni gelişmekte olan tekstil çekiyor. Özellikle son 10 yılda, dünya pazarlarındaki payı giderek artan otomotiv yedek parça sanayiinde gerek kalite ve gerekse üretim kapasitesi olarak iddialı bir konuma gelindi. Ülkedeki en önemli motor supap, motor piston ve gömlek, krank, dişli ve conta fabrikaları Konya’da bulunuyor. Bir çok sanayi sektörüne ara girdi sağlayan döküm sektöründe de Konya önemli bir noktada.”diye konuştu.
Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve 15 bin kişinin istihdam ettiğini anlatan Büyükhelvacıgil, “Konya Ankara – Konya Aksaray devlet yolları arasında Konya Şehir merkezine yaklaşık 20 km mesafede 12 milyon metre karelik bir alan üzerinde kurulan KOSB toplam 530 sanayi parselinden oluşuyor. On iki milyon metre kare alanda şu an için boş yerimiz kalmadı. Genişleme bölgemizle birlikte 16 milyon metrekareye çıkan bölgemiz, Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri oldu.”dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.