Porsiyonlar küçüldü fiyatlar yükseldi!

Porsiyonlar küçüldü fiyatlar yükseldi!

Yüz yüze eğitimin başlamasıyla barınma problemiyle boğuşan öğrencilerin başı, şimdi de küçülen porsiyon ve yükselen yemek fiyatlarıyla dertte.

KYK yurdunda sabah kahvaltısı için 6 TL, akşam yemeği için de 13 TL devlet desteği alan öğrenciler, karınlarını doyurabilmek için devlet desteğinin üstüne ek ödeme yapmak zorunda kalıyor. Akşam yemeğinde sulu yemeğe 9 TL, pilava ise 4 TL veren öğrencilerin, bir parça ekmek ve su için bile ek ödeme yapması gerekiyor. KYK yurdunda kalan bir öğrencinin yemeğin yanına ayran, salata ve tatlı alabilmesi ise lükse kaçıyor!

Pandemi arasından sonra okullarına kavuşan öğrenciler, barınma sorunundan sonra şimdi de yemek problemi yaşıyor. Okulların açılmasıyla haftalarca kalacak yer sıkıntısı yaşayan öğrenciler, özellikle büyükşehirlerde belediyelerin devreye girmesiyle barınma sorununu halletti. Barınma sorunu yaşayanlara göre nispeten daha şanslı olan ve KYK yurduna yerleşenler ise küçük porsiyon ve yüksek ücretli yemek sıkıntısı çekiyor. Devlet desteği olarak sabah 6 TL, akşam yemeğinde ise 13 TL verilen öğrenciler, karnını doyurabilmek için en az 10 TL civarında ek ödeme yapmak zorunda kalıyorlar.

DEVLETİN VERDİĞİ DESTEK BİR EKMEK, BİR SU BİLE ALAMIYOR

KYK yurdunda kalan bir öğrenci, akşam yemeğinde bir sulu yemek bir de pilav aldığında devletin verdiği 13 TL’lik destek bitmiş oluyor. Yanına ekmek almak istediğinde küçücük ekmek için 50 Kuruş, su için ise 1 TL vermek zorunda kalıyor. Akşam yemeğinde ayran, salata ya da ayran almak ise bir öğrenci için lüks oluyor. KYK yurdunda bir öğrenci ana yemek-sebze yemekleri için 9 TL, pilav 4 TL, makarna 4,5 TL, çorba 4,5 TL, tatlı 4,5 TL, ayran için ise 2 TL ödemek zorunda kalıyor.

Bu yıl öğrencilere devlet desteği olarak sabah+akşam için toplam 19 TL verilirken, geçen yıl ise 16 TL veriliyordu.  Geçen yılla bu yıl arasında devlet desteğinde toplam 3 TL’lik bir artış olurken, yemek fiyatlarının artışı ise dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum