Polis okulu öğrencileri duruşmaları izleyecek

Polis okulu öğrencileri duruşmaları izleyecek

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulu (APMYO) öğrencilerinin Adliye'deki duruşmaları izleyebilecekleri bildirildi.

Aksaray Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve Ağır Ceza Hakimi Oğuz Han Selçuk APMYO'da katıldığı söyleşi programında ''Yargılamanın Adalet sistemi İçerisindeki Yeri, Önemi ve Kollukla İlişkileri'' konulu bir konuşma yaptı. Selçuk konuşmasında meydana gelen olaylarda iyi bir soruşturma ve kovuşturmanın görev kriterlerinin en iyi şekilde uygulanmasından geçtiğini söyledi.
Selçuk konuşmasında, asıl olanın yasaları yürürlüğe sokmak değil uygulamak olduğunu ifade ederek, ''İyi bir soruşturma siyasi düşünce, hemşehricilik, yakın görme, dini ve grupsal yaklaşımlardan arınarak yapılabilir'' dedi
Yargılamayı yerinde görmelerinin mesleğe atılacak olan polis okulu öğrencilerine katkı sağlayacağını belirten Selçuk, APMYO Öğrencilerinin Aksaray Adliyesindeki duruşmalara izleyici olarak katılmalarının sağlanabileceğini, bu konuda bir uygulama başlatılabileceğini bildirdi. APMYO Müdürü Naci Uğur da, polisin adli görevinin önemine değinerek, polisin Adalet Sarayı içinde, yürütülen hizmetleri iyi bilmesi gerektiğini ifade etti. Soru cevap şeklinde sona eren programda APMYO Müdürü Naci Uğur Aksaray, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuz Han Selçuk'a teşekkür plaketi verdi. Söyleyişi programına Polis Meslek Yüksek Okulu idarecileri, İl Jandarma Komutanlığı personeli ve polis okulu öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.