PKK Lice’de dağdan inip Nevruzu kutladı

PKK Lice’de dağdan inip Nevruzu kutladı
Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde dün gece dağdan gelen bir grup PKK’lı halkla birlikte Nevruz ateşi yaktı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çok sayıda kişi dün gece Nevruz’u kutlamak için büyük bir ateş yaktı. 

BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, MEYA-DER Başkanı Leyla Ayaz ve Lice, Bismil, Kocaköy, Hazro, Diyarbakır merkezden ve civar köylerden 5 bini aşkın kişi düzenlenen Nevruz kutlamasına katıldı. 
 
Kutlama havanın kararmasıyla birlikte yakılan Nevruz ateşiyle başladı. Nevruz alanında havai fişekler patlatıldı. 
 
Kutlamada konuşan BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, halkın Nevruz'unu kutladı. Bu sırada Lice kırsalından bir grup PKK’lı da kutlama alanına geldi. Yüzünü puşiyle kapatan bir PKK’lı eline aldığı mikrofonla konuşma yaptı. 
 
 
PKK’lılar yaptıkları konuşmanın ardından alandan ayrılırken, dağların eteklerinde ise otomatik silahla havaya ateş açıldığı görüldü. Kutlama, yerel sanatçıların söylediği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.