Piyasalarda Lütfi Elvan hareketliliği! Dolar güne nasıl başladı?

Piyasalarda Lütfi Elvan hareketliliği! Dolar güne nasıl başladı?

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan getirilirken piyasalarda hareketlilik başladı. Dolar kuru çok sert bir şekilde yeniden yükselişe geçti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ani bir kararla görevinden istifa etmesi ve yerine Lütfi Elvan'ın getirilmesi piyasaları hareketlendirdi. Dolar kuru yeni güne çok sert bir yükselişle başladı

Geçtiğimiz hafta son işlem gününü 8.52 TL ile kapatan dolar kuru hafta sonu Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınması ve yerine Eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın getirilmesi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa haberleriyle yeni haftanın ilk işlem gününde 8 TL seviyesine kadar düştü.

Berat Albayrak’ın istifasının kabulü dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yeni Hazine ve Maliye Bakanı’nın Lütfi Elvan’ın getirildiği açıklandı. Bu karanameyle ekonominin başına Lütfi Elvan getirilirken dolar kuru yeni güne yükselişle başladı. Gün içerisinde 8. 40 TL’ye kadar yükselen dolar kuru şu sıralarda 8.33 lira seviyelerinde seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.