Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan siyer yarışması

Peygamber Sevdalıları Vakfı’ndan siyer yarışması

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması’nın kayıtları devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Yarışması’nın kayıtları devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl ülke genelinde düzenlen ve yüzbinlerce kişinin katılım sağladığı Siyer Yarışması bu yıl 12 Şubat tarihinde yapılacak. 

Siyer Yarışması öncesi Konya Peygamber Sevdalıları Koordinatörü Celal Ödemiş yazılı bir açıklama yaptı. Ödemiş, “Allah'ın rol model ve numune olarak bize tanıttığı Fahri Kainatı anlamak, tanımak ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirerek O'nda hayat bulma gayreti içinde olmaktır” dedi. 

PEYGAMBERİN HAYATINI HERKESİN BİLMESİ ÖNEMLİ

Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Konya Peygamber Sevdalıları koordinatörü Celal Ödemiş, “Andolsun ki Resûlullah sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir. (Ahzab,21) gayemiz; bu ayetin gereği olarak, O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. Bu gaye ile topluma peygamber sevgisini aşılamak ve en büyük önder olduğunu ve model alınması gereken en seçkin zat olduğunu işlemektir. O’nu tanıyanların daha iyi tanımasına, O’na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmak amacıyla her yıl düzenlediğimiz ‘O’nu Oku, O’nu Yaşa’ Siyer Yarışmasının başvuru sürecinin başlamış durumda” ifadelerini kullandı. 

2023 Siyer Yarışması başvuru sürecinin 31 Ocak Salı günü tamamlanacağı belirten Ödemiş, “Halkımızdan beklentimiz; Allah'ın rol model ve numune olarak bize tanıttığı Fahri Kainatı anlamak, tanımak ve hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline getirerek O'nda hayat bulma gayreti içinde olmaktır. Bu minvalde tüm halkımızdan başvurusunu yaparak Fahri Kâinat olan Peygamber Efendimizin hayatının okunmasına yardımcı olup bu hayır yarışmasına ortak olmanızı beklemekteyiz.” denildi. Yarışmanın başvuru işlemlerinin 31 Ocak tarihine kadar süreceği bildirilen açıklamada, yarışma başvurusunu henüz yapmamış olanların bir an önce kayıt yapmaları istendi. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından yapılacak olan siyer yarışmasına başvuracak adaylar, peygambersevdalilari.com siyer-yarismasi web adresi üzerinden ücretsiz kayıt oluşturabilirler” diye konuştu. 

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.