Pekyatırmacı jimnastikçilerle bir araya geldi

Pekyatırmacı jimnastikçilerle bir araya geldi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ülkemizde ilk kez kutlanacak "Türkiye Cimnastik Haftası" nda Yunus Emre Uyar Spor Salonu'nda cimnastikci gençlerle buluştu.

Geçtiğimiz yıl Cimnastik Milli sporcularımızın elde ettikleri uluslararası başarıların ardından Türkiye Cimnastik Federasyonu'nca ilan edilen Türkiye Cimnastik Haftası tüm Türkiye ile aynı anda Selçuklu'da da kutlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı kutlamalar çerçevesinde Sancak Yunus Emre Uyar Spor Salonu'nda Cimnastikçi gençlerin heyecanına ortak oldu.

Ziyarette Başkan Pekyatırmacı'ya Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Günbaş'ın yanı sıra Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Cimnastik Federasyonu Konya İl Temsilcisi Mehmet Ali Çakar da eşlik etti.

ÇAKAR, "BÖYLE ANLAMLI BİR GÜNÜ KUTLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ"

Ekim ayının ikinci haftasının Türkiye Cimnastik Haftası ilan edildiğini ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Cimnastik Federasyonu Konya İl Temsilcisi Mehmet Ali Çakar," Böyle güzel bir haftayı kutlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Federasyon bazında düşündüğümüzde bizim federasyonumuzdan başka hiçbir federasyonun böyle bir haftası ve günü yok. Bu haftanın ilan edilmesinde geçen yıl Almanya'da yapılan dünya şampiyonasında ülkemize ilk madalyaları kazandıran sporcularımız İbrahim Çolak ve Ahmet Önder'in katkısı büyük. Biri dünya şampiyonu diğeri ise dünya ikincisi oldu. İşte sporcularımızın aldıkları madalyaların günü olan ekim ayının ikinci cumartesi günü ilan edildi. Onun için bu günü bu yıl ilk defa kutluyoruz. Cimnastik günü sizlere hayırlı olsun. Çok şanslı sporcularsınız, bundan sonra her yıl kutlayacağınız bir gününüz var. Bugün bizi onurlandıran, şereflendiren ve amatör sporcuların en büyük destekçisi olan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı'ya bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.

 

GÜNBAŞ,"KONYA'DAN ÖNEMLİ BAŞARILAR GELECEĞİNE İNANCIMIZ TAM"

 

Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Günbaş da “Bildiğiniz gibi Selçuklu Belediyespor Kulübü Türkiye’nin en genç

amatör spor kulüplerinden bir tanesi. Buradaki gençlerimiz içinde de Selçuklu Belediyespor Kulübü’nün yetiştirdiği Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu var. Burada gördüğümüz arkadaşlar inşallah yakın zamanda ulusal ve uluslar arası ölçekte önemli başarılar kazanırsınız. Biz de federasyon olarak elimizden gelen her türlü imkanı seferber ederek yanınızda olacağız. Azerbaycan’da yapılması gereken 2020 Avrupa Şampiyonası orada gelişen son olaylar sebebiyle federasyon temsilcilerinin aldığı kararla Mersin’de yapılacak. Bu şampiyonaya buradan katılacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar dileriz. Bir diğer önemli konu da Türkiye’de ilk defa bakanımızın da talimatıyla İstanbul Sancaktepe’de beş yıldızlı otel konforunda bir tesis ve salon ilk defa Cimnastik Federasyonuna tahsis edilerek kazandırıldı. Bu manada Suat Başkanımıza, yönetime, ve değerli bakanımıza,genel müdürümüze hepsine ayrı ayı teşekkür ediyorum. Sayın Selçuklu Belediye Başkanım bugün buraya gelerek bizi onurlandırdı kendisine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

BAŞKAN PEKYATIRMACI; “SPOR OKULLARIMIZA EN FAZLA TALEP CİMNASTİK BRANŞINDA"

Böyle bir haftada cimnastik sporcularıyla birlikte olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Cimnastik en önemli branşlardan bir tanesi. Bütün branşların temelini cimnastik sporu oluşturuyor. Vücudun fiziksel olarak gelişimi ve diğer branşlara fiziki manada hazırlığın yapılabilmesi için önemli bir branş. Biz de Selçuklu Belediyespor kulübü olarak spor okullarında en fazla cimnastik branşında talep görüyoruz. Çok sayıda öğrencimiz var. Öğrencilerimize bütün branşlarda yer açmak için gayret ediyoruz ama en fazla talebi cimnastik ve yüzme branşlarında alıyoruz. Gençlerimizin çocuklarımızın bu branşa ilgileri çok yoğun. Tabi sizleri de tebrik etmek istiyorum. Çünkü küçük yaşta spora başlayıp bu branşta kendinizi geliştirme imkanı bulduğunuz için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarınızı gayretlerinizi devam ettirerek çok güzel başarılara imza atacaksınız.” şeklinde konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SPOR CAMİASINA BİR MÜJDE VERECEĞİZ”

Belediye olarak spora ve sporcuya her türlü desteği verdiklerini söyleyen Başkan Pekyatırmacı; “Şuan içinde bulunduğumuz spor salonu da belediyemizin ilk yaptığı salonlardan bir tanesi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis ederek sizlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmanızı temin etmek anlamında belediyemizin ürettiği tesislerden bir tanesi. Bunun gibi onlarca tesislerde gençler spor yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde güzel bir müjdeyi sporcularımıza vereceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Proje çalışmalarımız son aşamaya gelmiş vaziyette. İnşallah Konya’mızda ülkemizin en büyük spor tesislerinden bir tanesi kazandıracağız. Büyük bir spor merkezinin yapımıyla ilgili de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde proje çalışmaları tamamlandıktan sonra projenin lansmanını yapıp hızlı bir şekilde inşaat faaliyetlerine de başlayacağız. Bu şekilde bütün branşlarda spora ve sporculara her zaman her yerde ve her şekilde destek olmaya devam edeceğiz. Ben tekrar bu özel haftanın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Böyle güzel branşta spor yaptığınız için ve güzel başarılar kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum.” ifade etti.

SPOR SERVİSİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.