Pazarda fiyatlar el yakıyor!

Pazarda fiyatlar el yakıyor!

Konya'da sadece marketlerdeki değil, ucuz olduğu söylenen semt pazarlarındaki fiyat yüksekliği de gözlerden kaçmadı.

Piyasa yeni mahsullerin sürülmesine rağmen sebze ve meyvedeki yüksek fiyat, vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. Marketlere nazaran fiyat olarak daha uygun olan semt pazarlarındaki sebze ve meyve fiyatları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Pazarlar da her geçen hafta marketleri aratmaz hale geliyor. Çoğu sebze ve meyve, geçen yıllara oranla bu yıl daha yüksek fiyattan satılıyor. Salatalık, domates, biber, soğan, patates ve sarımsakta fiyat düşüklüğü beklenirken; çoğunlukla fiyatlar ya her hafta aynı seyrediyor ya da bir ürün fiyat artışı ile diğer ürünün önüne geçiyor.

PAZARDA 10 TL'YE BİLE DOMATES SATILIYOR!

Konya'da marketlerde kalitesine göre 10 TL'ye bile domates satılıyor. Pazarlarda da pembe domates olarak bilinen domates kalitesine göre 5-7 ve 10 TL'ye satılıyor. Normal kalitedeki bir domatesin ise kilogram satış fiyatı 3 buçuk TL. Semt pazarlarında salatalığın tezgâhlardaki satış fiyatı ise yine kalitesine göre 2 buçuk TL ile 5 TL arasında değişiyor. Kıl biberin kilogram fiyatı 8 ile 10 TL arasında değişirken, köy biberi ise 4-5 TL'den satışa sunuluyor. Sebze kategorisinde en ucuz ürünlerin başını ise patlıcan çekiyor. Patlıcanın kilogram fiyatı ise 2-2 buçuk TL. 

3-2-(1).jpg

PATATES SOĞAN VE SARIMSAK FİYATI HALA DÜŞMEDİ

Patates ve soğan fiyatı ise “Yeni mahsul piyasaya sürüldü, fiyatları düşecek” denilmesine rağmen yaklaşık 2-3 haftadır aynı fiyata satılıyor. Temel tüketim ihtiyaçları arasında yer alan patates ve soğanın kilogram fiyatı vatandaşın bütçesini hayli zorluyor. Semt pazarlarında patatesin fiyatı da kalitesine göre değişiyor. İri patateslerin 2 buçuk kilosu 10 TL'ye satılırken, daha küçük patatesin 3 kilosunun 10 liraya satıldığı görülüyor. Soğanın da fiyatı kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Yeni mahsul soğanın 3 kilosu 10 TL'ye satılıyor. Bu dönemin fiyat artışı ile rekora koştuğu sarımsak ise pazarda 65 TL'den  satışa sunuluyor.  

MEYVE FİYATLARI DA MARKETLERİ ARATMIYOR

 Bu sezonun en gözde meyveleri arasında yer alan çileğin kilogram fiyatı da kalitesine göre değişiyor. Pazarlarda en ucuz çileğin kilogram fiyatının 8, daha kaliteli çileğin fiyatın ise 10 TL olduğu görülüyor. Piyasaya yeni sürülen eriğin kilogram fiyatı da pazarlarda 10 ile 15 TL arasında değişiyor. Yenidünya meyvesinin kilogram fiyatının 8 TL, portakalın kilogram fiyatının ise 2 buçuk-3 TL olduğu görüldü. Muzun kilogram fiyatının 12 TL'yi bulması da pazarlardaki meyve fiyatlarının marketleri aratmadığı gerçeğini ortaya çıkardı. 

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum