Pazar yerlerine sıkı denetleme

Pazar yerlerine sıkı denetleme

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Koranavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında tedbirlerin artırıldığı kapalı pazar yerini ziyaret etti, alışveriş yapan vatandaşlar ve pazar esnafı ile görüştü 

 

Alınan tedbirleri yerinde denetlemek üzere pazar yerine gelen Başkan Tutal, tezgah aralarının mesafesi, maske ve eldiven kullanımı, fahiş fiyat ve sosyal mesafe kurallarını uyulup uyulmaması konusunda inceleme yaptı, vatandaşlara da maske dağıttı.  Esnaf ve vatandaşlara hayırlı ramazanlar dileğinde bulunan Başkan Tutal, ürünlerin esnaf tarafından satılması,  müşterilerin ürünlere dokunmaması, sosyal mesafe kuralına uyulması ve maske takılması konusunda uyarılarda bulundu. 

Salgının yayılmasını önlemek amacıyla bir dizi tedbirler alındığını kaydeden Başkan Tutal, “İlk tedbir aldığımız bölgelerden bir tanesi sebze pazarımız oldu. Pazarımızı iki güne yaydık. Düzenli olarak Çarşamba ve Perşembe günleri pazarımız kuruluyor. Genelgeler doğrultusunda ve kendimizin alabileceği yerel tedbirler konusunda gerekli çalışmalarımızı yaptık. Gerek ekiplerimiz, gerek vergi dairesi çalışanları ile  beraber kontrollerimizde fahiş fiyat konusunda, sosyal mesafeye uyulup uyulmadığı,  tezgah aralığı mesafeleri ve maske eldiven kullanımı, hijyen ve giriş çıkışlarda ateş ölçümü konularında  çalışmalarımız devam ediyor.  Her hafta olduğu gibi yine pazar ziyaretinde bulunarak, hem vatandaşımızın Ramazanını ayını tebrik ettik hem de kurallar noktasında sıkıntı olup olmadığını kontrol ettik. Elhamdülillah ilçemizde olumsuz, pozitif bir vaka yok. Şu an pazar yerimizde de bir sıkıtımız yok. Ben ilgisinden dolayı ilçe halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Tutal, denetimler esnasında koruyucu maske kullanarak, sosyal mesafeyi korumaya da özen gösterdi.

ABDULLAH LEBLEBİCİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.