PANKOBİRLİK seçimlerinde birlik ve beraberlik çağrısı

PANKOBİRLİK seçimlerinde birlik ve beraberlik çağrısı

Yaklaşan PANKOBİRLİK seçimleri öncesi KONPADER Başkanı Ahmet Bestil, birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Demokrasi şöleni havasında bir seçim bekliyoruz. Sosyal medyada verilen mesajlara dikkat edilmeli” dedi

Yaklaşan PANKOBİRLİK seçimleri öncesi Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Başkanı Ahmet Bestil, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 69. Seçimli olağan genel kurulu 27 Ekim’de Konya Şeker‘de gerçekleştirilecek. Seçim zamanını 1 hafta kala adaylar çalınmalarına hız verdi. Mevcut başkan Recep Konuk yapılacak seçimlere aday olmayacağını açıklamıştı. Adaylar saha çalışmalarına başladı Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği (KONPADER) Ahmet Bestil yaptığı açıklamada adayları birlik ve beraberliğe davet etti.

Konya’nın tarımdaki önemini dikkat çeken Bestil, şunları kaydetti: "Tarımın başkenti Kadim şehrimiz Konya son çeyrek asırda yapılan atılımlar ile aynı zamanda tarım sanayi entegrasyonu alanında da adından ülkemizde ve dünya ölçeğinde ses getirir duruma gelmiştir. Bir çok tarım ürünü şehrimizde mamule dönüşürken yine bir çok tarımda kullanılan sanayi mekanizasyon araç ve gereçleri şehrimizde üretilmekte. Şehrimiz yine pandemi sürecinde ara verse de Tarım alanında büyük bir fuara ev sahipliği yapmaktadır. Bizler de tarımın içinden gelen üreticiler olarak, kurmuş olduğumuz KONPADER derneği olarak üreticimizin hep yanında olduk ve de olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda tarım güvenliği, inavasyon, bölge tarımın da yenilikler girdi fiyatları, kuraklık... gibi konularda bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra, üreticilerimizin sorunları, dilek ve temennilerini siz değerli basın mensupları aracılığı ile kamuoyuna paylaştık. Yaptığımız ziyaretler ile de devlet ricalini elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalıştık. Bizler karanlığa küfreden değil bir mum ışığı da olsa yakma gayretindeyiz."

TORKU MARKASINA DEĞER KATMALIYIZ

Seçim katılacak adaylara tavsiyelerde bulunan Bestil, sözlerine şöyle devam etti: "Öncelikle şunun altının çizmek isteriz ki.. Bizler hiç bir adayın ne yanında ne de karşısındayız. Elbette bizlerden fikir almak, üyelerimizi yanında görmek isteyen adaylar olabilir. Bu konuda kapımız herkese açık Hülasa biz çok büyük bir aileyiz. Arkadaşlar biliyorsunuz pandemi ile birlikte artan sıkıntılar, küresel ısınmanın olumsuz sonuçları ülkemizin jeopolitik konumu nedeni ile yaşanan terör olayları. Yani birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde hepimizin bildiği gibi en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde kesinlikle seçim tansiyonun olumsuz yönde yükseltecek çalışmalardan uzak durulmasını demokrasi şöleni havasında bir seçim bekliyoruz.. Bu minvalde başta seçim alanları olmak üzere sosyal medyada verilen mesajlar çok önemli. Dinimize uygun bir dili kullanmak hepimizin şiarı olmalı. Biliyorsunuz markalar kolay yetişmiyor. Torku markası bu topraklardan çıkmış hepimizin alın teri dünyaya uzanan elidir..Seçim çalışmalarında yapacağımız her çalışmanın markamızı yıpratmamasına dikkat edelim..Aynı bölgeden bir den fazla aday çıktığı bir ortamda amaç üretimde katma değeri arttırmak ise adayların mümkünse ortak konsesyum kurması bizce bölgelerde tansiyonu düşürecek yönetimde ise verimliliği arttıracaktır.Seçimlerde yapılacak en ufak bir taşkınlık seçimlerin ertelenmesine yol açacağından bunun maddi ve manevi faturası hepimize kesilecektir."

BEN DEĞİL, “BİZ” OLMALI

PANKOBİRLİK seçimleri öncesi adaylara birlik ve çağrısında bulunan Bestil, sözlerini şöyle tamamladı: Bütün Konya PANKOBİRLİK dinamikleri, etrafında buluşturacak, üreticinin duygusal birlik ve bütünlüğünün sembolü olacak PANKOBİRLİK başkanı gerekiyor bize İştirakleri tek başına yöneten değil, Anadolu tarımını koordine eden bir PANKOBİRLİK başkanı. Bu müstesna kurumu yönetirken tarımda istihdamı ve verimliliği artırmayı, üretim ve girişimcilik kapasitesini yükseltmeyi önümüze hedef olarak koymalıyız. Durumu iyi olmayan, tarımdan uzaklaşma noktasına gelmiş göçlerin arttığı bölgelerde ki üreticilere sahip çıkmalı Unutmayalım ki, insanların Şehirlerde yaşamayı tercih etmesinin tek sebebi, iş imkânları ve ekonomik ilişkiler değildir. Şehirler, insanlara yeni imkânlar, yeni fırsatlar sunduğu için de birer çekim merkezidir. Ne yazık ki köylerde yaşayan herkes bu imkânlardan eşit olarak faydalanamıyor. Üretim sahası, sulama, tonaj ulaşım... tüm dezavantajlı gruplar, üye oldukları Kooperatifin eşit bireyleri olarak kendilerini haklı olarak hissetmiyorsa "Bizim PANKOBİRLİK başkanımız", bu eşitsizlikleri giderip, tarımsal adaleti sağlamak için, yılmadan, yorulmadan çaba sarf etmelidir Konya Şeker, tarımdan Üretime gücüne kadar birçok avantaja sahip bir kooperatifin nüvesi. Ama günümüzde, aynı avantajlara sahip çok kuruluş var Şeker Fabrikaları özelleştirmeleri ile birlikte artık sektörün yeni rekabet üstünlükleri kazanması bir zorunluluk haline gelmiştir. Ayrıca PANKOBİRLİK başkanı liyakate önem verecek; dürüst ve cesur olacak; ortak akla önem verecek ve konsesus mimari olacak. Bizim beklentimiz Pandemi kurallarına uygun çok geniş katılımlı demokrasi şöleni şeklinde bir seçim havası.. Bu havanın yakalanması adına Tüm vekillerimiz ita amirlerimiz ve siz kıymetli basın mensuplarının oraya davet edilmesi Sayın Recep Konuk bey içinde güzel bir veda olacağı düşüncesindeyim.. Kazanın, kaybedeni, halefin selefi kucaklayacağı bir seçim olsun..
SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum