Palut ve Terim 6. kez karşılaşacak

Palut ve Terim 6. kez karşılaşacak

Süper Lig'in 9. haftasında 17 Ekim Pazar günü oynanacak Galatasaray-Konyaspor maçında teknik direktörler İlhan Palut ile Fatih Terim, 6. kez karşı karşıya gelecek. Teknik adamlar daha önce 4’ü ligde olmak üzere 5 kez birbirlerine rakip oldu.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, bu müsabakalara Konyaspor, Göztepe ve Hatayspor takımlarının başında çıkarken, Fatih Terim ise söz konusu karşılaşmalarda Galatasaray'ın başında bulundu.

TERİM ÜSTÜN

İki teknik adamın rekabetinde galibiyetlerde Fatih Terim’in üstünlüğü bulunuyor. Oynanan 5 karşılaşmada Terim sahadan 3 kez galibiyetle ayrılırken, Palut 2 kez sahadan kazanarak ayrıldı. İlhan Palut yönetimindeki takımlar bu maçlarda 8 gol atarken, Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray ise 10 golle karşılık verdi.

Palut ve Terim’i karşı karşıya getiren ilk mücadele 5 yıl önce Galatasaray ile Hatayspor arasında oynandı. Türkiye Kupası çeyrek final maçında Hatay’da oynan karşılaşmayı İlhan Palut’un takımı Hatayspor 4-2 tamamladı.

Tecrübeli teknik adamlar arasındaki rekabetin ikinci maçı ise 2019’da Göztepe ile Galatasaray arasında Göztepe Gürsel Aksel Stadyumunda oynandı. Palut’un takımı bu müsabakayı ise 2-1 kazandı.

Palut ve Terim rekabetindeki üçüncü karşılaşma ise 2019-2020 sezonunda Türk Telekom Stadı'nda yapıldı. Terim yönetimindeki Galatasaray, Göztepe’yi 3-1 mağlup ederken, 4’üncü karşılaşma 2020-2021 sezonunda İstanbul’da oynandı. İlhan Palut’lu Göztepe rakibine yine 3-1 yenildi.

İki teknik adam son karşılaşmalarını ise geçtiğimiz sezon İstanbul’da oynanan ve 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğü sona eren maç olmuştu. Yeşil-Beyazlı ekibin başında bulunan Palut, takımının rakibi karşısında çok iyi oynamasına rağmen sahadan mağlubiyetle ayrılan taraf olmuştu.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.