Pakpen'in Kurucusu Mehmet Tuza hayatını kaybetti

Pakpen'in Kurucusu Mehmet Tuza hayatını kaybetti

Pakpen Plastik Boru ve Yapı Elemanları San. ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, 76 yaşında hayatını kaybetti. Tuza'nın vefatı sevenlerini üzdü.

Konya'nın vergi şampiyonları arasında yer alan ve şehre önemli katkılar sağlayan en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan plastik pencere ve kapı sektörünün önemli isimlerinden PAKPEN'in yönetim kurulu başkanı Mehmet Tuza 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. Tuza, yarın Hacıveyis Camii'nde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedilecek. Merhaba Gazetesi olarak bizler de merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz. 

MEHMET TUZA KİMDİR?

1944 yılında Konya'da doğdu. İlk parasını beş-altı yaşlarında simit ve gazete satarak kazanan Mehmet Tuza, 1958 yılında Konya’da sanat okulunun torna-tesfiye bölümünden mezun oldu. Ancak daha çabuk para kazanabilmek için baba mesleği ‘çeşmecilik’ ile yola devam etti. 1970 yılında askeri görevini tamamladıktan sonra ise bu defa, Paksu isimli firmayla büyük firmaların inşaat malzemeleri temsilciliğini üstlendi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde yerini alan Tuza’nın bir sonraki büyük adımı ise 1987 yılında kurduğu Pakpen oldu. Sanayiciliğin bir heyecan ve tutku işi olduğunu söyleyen Tuza, Türkiye'nin sayılı işadamları arasında yer aldı.

MUHARREM DURSUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum