Özlenen Bajic bu değildi 

Özlenen Bajic bu değildi 

İttifak Holding Konyaspor’da 2016-2017 sezonunda fırtına gibi esen Riad Bajic  tekrar kiralık olarak takıma katıldığı bu sezon adeta yokları oynadı. 22 maça çıkan Bosnalı futbolcu 3 gol atabildi 

İttifak Holding Konyaspor’a kiralık olarak geri dönen Riad Bajic,  bu kez beklentilere karşılık veremedi.  Yeşil-Beyazlılar’da bu sezon 22 maça çıkan Bosna Hersekli forvet, 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.  Uzun süre gol hasret çeken, birçok maçta taraftarlar tarafından protesto edilen ve çok kez ağlayan Boşnak oyuncu, son 2 maçta attığı 2 golle 4 puan almasında başrol oynarken biraz olsun moral buldu  

Konyaspor, Bajic’i ilk olarak 2015-2016 sezonunda Zeljeznicar takımından kadrosuna katmıştı. Bosnalı golcü, o sezon Yeşil Beyazlılar adına 9 gol 4 asistlik performans sergilemişti. Bajic, 2016-2017 sezonunda Konyaspor’un gol makinesi olmuştu. Anadolu Kartalı’nda o sezon 49 maça çıkan 25 yaşındaki futbolcu, direkt olarak 35 gole etki etmişti. Yeşil Beyazlılar’da o sezon fırtına gibi esen Riad Bajic, gösterdiği müthiş performanstan sonra sezon sonunda İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Udinese’ye 5 milyon Euro karşılığında transfer olmuştu. Son olarak  Konyaspor’a sezon başında kiralık olarak gelen Riad Bajic bu sezon gösterdiği performansla Konyaspor taraftarının beklentilerini karşılayamadı.

KONYASPOR TARİHİNE GEÇMİŞTİ  

Konyaspor’a transfer olduktan sonra performansı zirve yapan Riad Bajic  yeşil-beyazlı camianın tarihine en fazla gol atan yabancı olarak ismini yazdırmayı başardı.  Bajic başarılı performansı ile  Konyaspor’dan Avrupa’ya transfer oldu.  Yeşil-beyazlı ekip tarihinde ilk kez bir transferden  rekor bir bonservis ücreti aldı.

 İlk olarak 2015-2016 sezonu başında Bosna Hersek'in Zeljeznicar takımından transfer edilen golcü oyuncu, tarihi 2015-2016 sezonunda ligde 5 gol atmıştı. 26 yaşındaki oyuncu, sonraki sezonda 2 rekor birden kırdı. Riad Bajic, 2016-2017 sezonunda attığı gollerle adını Konyaspor tarihine altın harflerle yazdırdı. Boşnak santrafor, 17 kez ağları havalandırarak hem yeşil-beyazlı ekibin bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncusu, hem de tüm sezonlarda takımının Süper Lig'de en golcü yabancısı olarak tarihe geçti.  Bajic, başarılı performansı ile Avrupa takımlarının dikkatini çekmeyi bararak yaz transfer döneminde 5,5 milyon Euro bonservis ücretiyle İtalya Serie A ekibi Udinese'ye transfer oldu. Bu transfer Konyaspor tarihinin en pahalı satışı olarak kayıtlara geçti. Bajic, bu alanda da yeşil-beyazlı takımın futbolcu satış rekorunu da elinde bulunduruyor.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum