Özgökçen’den  Çilek transfer müjdesi

Özgökçen’den Çilek transfer müjdesi

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, göreve geldikleri bugünden geçen süreyi, yeni sezon planlaması ve transferler hakkında samimi değerlendirmelerde bulundu

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Turkuaz Sahne Söyleşi programına katıldı. NEÜ Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan Başkan Fatih Özgökçen, değerlendirmelerde bulundu ve transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ÇİLEK TRANSFERLER KISA SÜREDE GERÇEKLEŞECEK

Scout ekiplerinin 2-2.5 aydır yurt dışında çeşitli çalışmalar yaptığını aktaran Özgökçen, “Teknik ekibe rapor sunuluyor, eksik bölgelere göre. Hocamız da o sunulan listenin arasından bize hangileriyle ilgilenmemiz gerektiği konusunda rapor verdikten sonra yönetim olarak maddi imkanları değerlendirerek görüşmeler yapıp bazı transferleri bitiriyoruz. Dediğim gibi anlaşmaların tamamlandığı ama imza atılmayanlar olduğu için onları şu anda söylemek istemiyorum. Fakat taraftarımızın beklediği tabiri caizse ‘çilek transfer’ dedikleri transferler varmış. İnşallah onlar da kısa sürede gerçekleşecek. Çok da fazla geciktirmeyeceğiz çünkü 21 Temmuz itibariyle Konferans Ligi’nin ilk eleme maçı var. 18 Haziran’da takımımız toplanacak. Bu tarihten önce bizim başlamamız lazım” diye konuştu.

GELDİĞİMİZDE TECRÜBELİ DEĞİLDİK

Sezonu değerlendiren Özgökçen, “Spor mecrası özellikle futbol başarı iler beslenen bir alan yani başarısız olduğunuz zaman insanların sizi çok işleri derecede eleştirdiği bir alan. Biz ilk bu işe başlamadan önce birkaç arkadaşımıza başkanlık teklifi de götürdük. Ama bir şekilde bize nasip oldu. Göreve başladıktan sonra çok büyük bir sorunlar yumağı var. Çünkü futbol endüstri haline gelmiş bir alan. Ekonomisi çok büyük. Dünya’da bir final maçını 2,5- 3 milyar insan izliyor. Beşeri hiçbir gücün bunu toplayamayacağını düşünüyorum . Ama futbolun böyle bir endüstriyel bir kabiliyeti var. Bizde göreve geldiğimiz zaman çok büyük bir ekonomik problemle başladık. Hem ekonomik problem hem de sportif başarı nasıl olacak bununda açıkça muhasebesini yaptık arkadaşlarla. Tecrübeli değildik. Göreve gelir gelmez transfer noktasında baskılar başladı. İster istemez yeni sporcuları takımlarında herkes görmek istiyor. Ancak parasal yönden durumunuz müsait mi? Diyen hiç olmuyor. Ama mecbursunuz en iyisini yapmakta zorundasınız. 1-2 ay boyunca hiç durmadan toplantılar yaptık. Bunun neticesinde izlemelerimiz sonucunda futbol branşı noktasında 7-8 transfer yaptık. Bu transferlerimizde dokuya uyum sağladı. Sezon başından bu yana da mücadele ile geçirdik. Hem hocamız hem de bizler yoğun çalışma içerisine girdik. Belki futbolda da Konyaspor’un şu anki durumuna baktığınızda geçmişte böyle bir puan skalası böyle bir puan tablosunu yaşamadığını da gördük. Bu sezon içerisinde biz acı günlerde yaşadık. Futbolculuk yaşamı ile herkese örnek olmuş Ahmet Çalık kardeşimizi trafik kazasında kaybettik. Bir Ahmet Çalık’ın vefat etmeden önce benimle geçirdiği 5-6 aylık süreci bir de vefat ettikten sonraki Ahmet Çalık’ı anlatmak isterim. Futbol disiplini, karakteri, kişiliği hakikaten gençlere örnek olacak yapıya sahip bir arkadaştı. Çok uyumlu çalıştık. Vefat ettikten sonra da bizim telefonumuz hiç durmadı. Tanıyan, tanımayan, dünyanın sayılı kulüplerinden başkanlar aradı. Vatandaşlardan ise “Biz bu çocuğu tanımıyoruz ama bu nasıl bir çocukmuş bu kadar iz bırakmış” diye söyleyenler oldu. Bunun acısını yaşadık. Bu acıya rağmen futbol takımı kendisini çok iyi toplamayı bildi. Böyle bir tramvaya rağmen takımımız sezonu 3’üncülükle bitirdi.” dedi.

GELECEK SEZON DAHA FARKLI ATMOSFERDE FARKLI KONYASPOR İZLETMEYİ PLANLIYORUZ

Başarı için şehir birlikteliğine vurgu yapan Başkan Özökçen, “Şehrin desteği lazım. Şehrin desteği ise üniversiteler. Bu noktada şehrin ileri gelenlerinin, sanayicilerinin, belediyelerin bu işi sahiplenmesi lazım. Şimdiye kadar onlardan da çok büyük destek gördük. Merkezi idareden de destek alıyoruz. Sporu geliştirme ve Konyaspor’u daha iyi alanlara çıkartmak adına destek alıyoruz. Bunların hepsini bir araya topladığımız zaman Konyaspor daha iyi yerlere gelecektir. Hatta iki gün önce Ahmet Ağaoğlu Konya’daydı. Ahmet Çalık’ın ailesini de ziyaret ettik. Sayın başkan bana bazen söylerdi ama artık şampiyon olunca onunda vermiş olduğu rahatlıkla “Trabzon’daki maça kadar içimiz hiç rahat değildi. Tek rakibimiz var o da Konyaspor’du. Trabzon’da sizi yendikten sonra bizim şampiyonluk yolumuz biraz daha açıldı” dedi. Bizler de “Seneye böyle olmaz” dedik. Gelecek sene biraz daha farklı atmosferde farklı Konyaspor izletmeyi planlıyoruz. Özellikle bu noktada genç arkadaşlarımızın hem fikirlerine hem de manevi desteklerine ihtiyacımız var” dedi.

KONYASPOR BAŞARILIDIR

Konyaspor’un ligi 3. bitirerek başarılı bir sezon geçirdiğini iade eden Başkan Özgökçen şöyle devam etti: “Biz bu sezona başlarken “Konyaspor il 10’da başlayacak” dedik. Üst sıraları ister istemez hedefliyorsunuz. Avrupa’da tecrübe edinmek lazım. Bir de rekabet var. Şimdi sizin ülkenizdeki rekabet ile uluslararası futbol arenasındaki maddi anlamları karşılaştırdığınız arasında uçurumlar var. Futbol sadece para ile de olabilecek bir şey değil. Tabii ki Konyaspor’un hedefi konferans liginde gruplara kalmaktır. Bunu başardığınızda maddi olarak da bir farkı kapatıyorsunuz. Konferans liginde kaldığımızda da Konyaspor başarılıdır diyebiliriz. “Elzem değil” lafı bu senenin Konyaspor için klişe bir lafı oldu. Basın mensupları bununla ilgili soru sorarken aklıma bir cümle gelmedi ve “Elzem değildir” dedim. Bu oradan çıkmış bir laf. Biz transfer yaparken hocamızlar istişare içerisinde oluruz. Ama hocamız “Ya çok da fazla bize katkı sağlamadığı takdirde oyuncu grubuyla bu işi götürebiliriz” dedi. Şimdi teknik ekip böyle düşündükten sonra bir başkan olarak para harcamamak benim işime gelir. Dolayısıyla oradan gelen bir hadise. Bir futbolcu transfer oldu bir diğeri vefat etti. Gelecek olanların yerini dolduramadıklarını düşünün ki Ahmet Çalık’ın yerini biz hiçbir stoperle dolduramazdık. Birde şampiyonluk bekledi Konyaspor’dan. O merdiven basamaklarını yavaş yavaş çıkmamız lazım. Bizim mali açıdan ekonomimizin düzgün olması lazım.

KONYASPOR BİR GÜN ŞAMPİYON OLACAK

Konyaspor’un bir gün mutlaka şampiyon olacağını ancak basamakların teker teker çıkmak gerektiğini vurgulayan Özgökçen, “Birden şampiyonluğu düşünürsek tamam hayal etmek güzel. Konyaspor mutlaka bir gün şampiyon olacak. Çünkü bu şehir lokomotif bir şehir. Türkiye’nin 6. Büyük şehri. Her türlü imkana sahip. Trabzon Konya’da kat kat küçük bir şehir. Ama futbolu daha çok benimsemiş. Konya’da da bu farkındalığı oluşturursak Konyaspor daha kolay şampiyon olur. Şampiyonluk söylemleri inanmamak değil. Çok birden erken istemek seyirci ve taraftar açısından yanlış olduğunu düşünüyorum. Elzem değildi ama 42 bin kişilik stadın dolması elzemdir. Pandemi öncesinde Konyaspor’un taraftar ortalamasının 22- 23 binlerde olduğu söylendi. Pandemi futbolda da alışkanlıkları değiştirdi. İnsanların maçları televizyon başında izlemesi daha kolay geldi. Bunu atlatmak daha zor oldu. Ama bundan sonraki dönemde değişeceğini düşünüyorum. Mesela kombine bilet fiyatlarında sabit kalmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. “Konyaspor’un alt yapı tesisleri Türkiye’nin örnek olacak tesisleridir.” diyen Özgökçen, “Burada ki problem “Konyaspor’a alt yapıdan gelip de neden A takımına çıkamıyor” düşüncesindeki temel faktör. Belirli bir yaşa kadar akranlarıyla kendilerini yetiştiren kardeşlerimizin A takım statüsüne geldiklerinde mental ve fiziksel yeterliliklerini tam olarak geliştirememekten kaynaklanıyor.” diye konuştu.

ABDÜLKERİM’E BİRAZ ÖNCE TEKLİF GELDİ

Transferin gözde ismi Abdülkerim Bardakçı ile sorulan soruya da yanıt veren Fatih Özgökçen, “Bir takımın ayakta kalabilmesi için önde gelen futbolcularını pazarlayabilmelidir. Pazarlayamıyorsa orada bir sorun vardır. Bir süre daha devam eder daha sonrasında futbolu bırakır ve size maddi açıdan getirisi olmaz. Abdülkerim’de Amir’de çok iyi performans sergileyen arkadaşlarımızdan. Teklifler var. Biraz önce de bir teklif geldi. Bunları değerlendirip Konyaspor’un menfaati neyse ve arkadaşlarımızın görüşlerine hangi takımlar ağırlık veriyor ise ona göre karar vereceğiz. İlla satacağız diye bir şey yok. Ama tabii ki istediğimiz değer verirse satarız. Yerlerini doldurma noktasında Konyaspor kişilerle devam edecek bir takım değildir” dedi.

İSİM SPONSORLUĞUNU ŞİMDİLİK DÜŞÜNMÜYORUZ.

İttifak Holding'in isim sponsorluğunun bugün itibariyle bittiğini ifade eden Özgökçen, isim sponsorluğunu şimdilik düşünmediklerini ancak Konyaspor'a maddi olarak ciddi anlamda katkı sağlayacak bir teklif geldiği takdirde değerlendirmeye alabileceklerini söyledi.

BASKETBOL TAKIMI SÜPER LİG’DE OLACAK

Konyaspor Basketbol’la ilgili de konuşan Başkan Özgökçen, “5 maçlık oluşan maçta ilk 2 maçın ikisini kazandık. Perşembe günü artık finale yükselme maçı. 3’üncü maçı da aldığımız takdirde Konyaspor Basketbol Takımı Süper Lige çıkacak. Orada da takımımız desteklemeye devam edeceğiz. Basketbol maçlarında da özellikle takip etmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı. Göreve devam edip etmeyecekleri ile ilgili soruya da, “Bizim genel kurulumuz 2023 Haziran ayında yapılacak. Ama ondan önce ne olur bilemiyorum. Şu anda da netleşmiş bir durum yok.” şeklinde cevap verdi.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum