Özel yetenekli öğrencilere BİLSEM desteği

Özel yetenekli öğrencilere BİLSEM desteği

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri’ne bağlı bilim ve sanat merkezleri, özel yetenekli öğrencilerin gelişimine destek olmak için proje tabanlı eğitimler sunuyor.

İlk olarak 1995 yılında Ankara’da açılan bilim sanat merkezi, 2003 yılında 18 noktada, günümüzde ise Türkiye’nin 81 ilinde 392 merkezde 102 bin 175 öğrenciye destek eğitimleri veriyor.

Bilim ve sanat merkezlerinde öğrenci kabul süreci nasıl işliyor?

BİLSEM hakkında en çok merak edilen konulardan biri kayıt süreci. TRT Haber’e konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, anlamlı şekilde akranlarından farklılık gösteren özel yetenekli çocukların öğretmenleri tarafından fark edilerek iki aşamalı tanılama sürecine dahil edildiğini belirtti ve şunları söyledi:

Biz BİLSEM’e öğrenci kabul sürecinde sınav yapmıyoruz. Buradan velileri uyarmak istiyorum, internet ortamından BİLSEM’e hazırlık adı altında sunulan bütün eğitimler, reklamlar gayri resmidir ve bazı noktalarda da gayri ahlakidir. Biz öğrencilerimizi nesnel ölçme araçlarıyla tanılayarak bünyemize dahil etmeye çalışıyoruz.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.