Özel öğretim kursları raporu İşler’e iletildi

Özel öğretim kursları raporu İşler’e iletildi

Özel Öğretim Kursları Platformu, Ankara’da Emrullah İşler’i makamında ziyaret ederek, hazırladıkları raporu ilk önce detaylı bir şekilde anlattıktan sonra, raporu kendisine takdim etti

Özel Öğretim Kursları Platformu, Ankara’da Emrullah İşler’i makamında ziyaret ederek, hazırladıkları raporu ilk önce detaylı bir şekilde anlattıktan sonra, raporu kendisine takdim etti. Özel Öğretim Kursları Platformu Üyeleri, Mehmet Yalçın, Engin Ceylan, Aydın Ergenç, Mehmet Kavaklılar, Semih Kılıç ve Mehmet Maşuk Şahin’den oluşan bir heyet Türkiye Büyük Millet Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Emrullah İşleri makamında ziyaret ettiler. Ziyaret hakkında bilgi aktaran Konyalı Platform üyeleri Mehmet Yalçın ve Mehmet Kavaklılar , “ Özel Öğretim Kurumları Müdürü Sayın Yıldız, bizlere; “Mecliste kanun yasallaşırsa ÖÖK’lar kapanır.” bilgisini iletmişti. “Yani sürecin artık bir yasama sürecidir ve idare olarak bizim işimiz bitmiş olur. Siz de temel Muhatap olarak Yasamayı, yani Meclis Komisyonu’na başvurursunuz” demişti. Platform olarak bizler yasamanın başındaki milletvekilimizden randevu talep edip durumumuz hakkında farkındalık oluşturmak, hatta yasama sürecine dâhil olabilme taleplerimizi iletmek için gittik. Genel hal hatır sorgulamalarından sonra, bize vakit ayırdıkları için Sayın Milletvekilimiz ve başkanımız Emrullah İşler’e teşekkürlerimizi iletip konunun detaylarını içeren dosya ve argümanları takdim ettik” dedi.

ORTAK YOL BULACAĞIZ’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Emrullah İşleri, bizi önce heyeti dinledikten sonra, aşağıdaki açıklamalarda bulundu. “Öncelikle kendisinin de her şeyden önce bir veli, bir baba olduğunu çocuklarının bir üst okula hazırlık sürecinde takviye eğitim aldığını ama çocuklarının ve tüm çocukların bu kadar çok test çözmesinin bu kadar canhıraş bir yarışa girmesinin eğitime bir şey katmadığını iletti. Ancak kurslar olarak bizim bu işin sebebi değil bir sonucu olduğunu bildiğinin altını çizdi.Sınav yapılanmasında hatta eğitim yapılanmasında köklü değişikliğe gidilmesi gerektiğini belirtti. Sınav var oldukça bizim yasal ya da gayri yasal olarak devam edeceğimizi bildiğini, ellerinden geldiği kadar yasallaştıracağının sözünü verdi. Konunun iki tarafının olduğunu söyledi. Bunlardan birinin, işin yürütme tarafı, diğerinin ise işin yasama tarafı olduğunun altını çizdi. İşin yürütme tarafında bulunan MEB’in kendilerine halan 5580 sayılı kanunun değişim maddeleri ile ilgili bir talepte bulunmadığını ifade etti. İlerleyen günlerde kendilerine gelebileceğini söyledi. Yasama olarak önlerine Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanmış bir çerçeve gelirse o zaman; MEB yetkililerinin de bilgi alarak ortak yol bulacaklarının sözünü verdi. Bu çerçevede verdiğimiz dosyayı yanımızda inceleyerek çok haklı olduğumuzu ifade etti. Bir hatırlatmada bulunan Sayın Başkan bu yasal çerçevenin kendilerine gelmedenCumhurbaşkanı kararnamesi ile de yasallaşabileceğini bu konuda dahili olursa yardımcı olacağının sözünü verdi. Sayın vekilimizden şunu talep ettik. Oluşan olumsuz algının dağılması ve kayıt alabilmemiz için Kursların devam ettiği (süre belirtilmeden) ile ilgili bir açıklama yapılabilir mi? Bunun Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılabileceğini ve Sayın Bakanla görüşmemiz gerektiğini iletti. Değerlendirmeler bu şekilde olup, hatır istenerek ve samimiyetinden dolayı teşekkür edilerek toplantı bitirildi.” ifadelerine yer verdi. Ziyaret günün anısına çektirilen fotoğrafla ile son buldu.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.