Özel hastaneler koronavirüsü fırsata çevirdi!

Özel hastaneler koronavirüsü fırsata çevirdi!

Koronavirüs vakalarının günlük 30 binlere ulaşmasıyla, özel hastanelere rağbet arttı. Bazı hastaneler salgını fırsata çevirerek, gecelik fiyatlarını 10 bin TL'ye kadar çıktı.

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle vakaların her geçen gün artması kamu ve özel hastanelerde yığılmalara neden oldu. Özel hastaneler artan rağbeti, fırsata çevirerek, gecelik fiyatlarını 10 bin TL'ye kadar çıktı.

Bazı hastaneler tedavi sürecinin bir hafta sürmesi nedeniyle hastalara, 70 bin TL'yi bulan faturalar çıkarabiliyor.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, İstanbul'da bulunan bazı özel hastanelerin bir gecelik yatış için istedikleri fiyatlar:

 

  • Bağcılar'da tek gecelik yatış ücreti SGK'lı ise 3 bin, değilse 7 bin TL'den başlıyor. Yoğun bakımında yer yok. 25-30 hasta yoğun bakım sırası bekliyor.
  • Esenler'deki özel bir hastane sadece yatış alıyor. Günlük 2 bin lira. Giriş için 7 günlük 14 bin kapora isteniyor. Ancak burada da yer yok.
  • Kadıköy'de özel bir grup hastanesi SGK'lı ise günlük 4 bin TL. SGK yoksa 8-10 bin arasında değişiyor. Burada da yer yok.
  • Avcılar'daki özel bir hastane de günlük ücretin 2500 TL'den başladığını belirterek şu an için yer olmadığını söyledi.
  • Güngören'de ise özel bir hastane günlük hasta yatışının 6 bin TL olduğunu söyledi.

YÖNETMELİKLERE UYGUN OLMAK ZORUNDA

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tıp Hukuku Uzmanı Avukat Merve Gürcan, "Bir gecelik oda ücreti 4-5000 TL'den başlayıp 10-15 bin TL'yi bulabiliyor. Özel yatak, teşhis için yapılan her türlü tetkik, tedavi için yapılan serum ve ilaç uygulamaları hatta kullanılan ıslak mendil dahi ücretlendirilmektedir. Burada hasta ve hasta yakınları her aşamada detaylı fatura talep etmeli." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.