Oteller yüzde 100 doldu

Oteller yüzde 100 doldu

7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılacak olan yerli ve yabancı turistler otellerdeki yerlerini ayırttılar.

Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan otel yöneticileri, rezervasyonların bir yıl öncesinden alınmaya başladığı bildirildi.
Hazreti Mevlâna’nın 738’inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’ne günler kala otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılacak olan yerli ve yabancı turistler Konya'da yerlerini ayırttı. Konya esnafının ve otelcilerinin yüzünün güldüğü Şeb-i Arus törenlerinde, yerli ve yabancı turistlerin şehirdeki ekonomiyi hareketlendirmesi bekleniyor. Mevlâna Haftası'nda en fazla otelcilerin yüzü gülüyor. Otelciler, Şeb-i Arus törenleri döneminde otellerinde yer kalmadığını belirterek, insanların törenler döneminde yer bulmak için aylar öncesinden rezervasyon yaptırdıklarını söyledi.
OTELLER YÜZDE 100 DOLULUK ORANINI YAKALADI
Otellerinde doluluk oranının yüzde 100 olduğunu aktaran Rixos Otel Satış Müdürü Onur Çakır, 278 oda olan Rixos Otel'in 650 yatak kapasitesine sahip olduğunu anımsatarak, şu an 7-17 Aralık arasında otellerinde boş odanın bulunmadığını belirtti. Şeb-i Arus törenlerinde otellerine rezervasyonun bir yıl önceden yapılmaya başladığını vurgulayan Onur Çakır, “İnsanlar Şeb-i Arus için yerlerini bir yıl önceden ayırt ettiler. Özellikle yabancı turistler bunu yaptı. Türk turistlerde en az 6 ay öncesinden otelimizde yerlerini ayırttılar. Şu an Şeb-i Arus törenleri döneminde turistler yer ayırtmak istiyor ancak geç kaldılar. Şu an talepler geliyor, rezerv yaptıran insanlar rezervlerini iptal ederse bu taleplere karşılık verebileceğiz. Biz insanların erken rezervasyon yaptırmalarını istiyoruz. Ayrıca erken rezervasyon yaptıranları bir çok fırsat da bekliyor” dedi.
Bu sene otellerine Türk turistlerin yoğunlukta olacağını da dile getiren Çakır, “Ağırlıklı olarak Türk turistleri otelimizde misafir edeceğiz. Yine bu sene Bakanlık düzeyindeki konukları da otelimizde misafir edeceğiz. Yabancı turistlerde ise Japonlar ve Amerika Birleşik Devletleri vatandaşları yoğunlukta olacak. Şeb-i Arus haftasında konuklarımıza özel ikramlarımız ve canlı Ney dinletimiz olacak” ifadelerini kullandı.
YABANCA TURİSTLER BİR YIL ÖNCESİNDEN REZERVASYON YAPTIRDI
Konya Dedeman Otel Rezervasyon ve Gelirler Müdürü Tuna Özgür de, Şeb-i Arus törenlerinde otellerinin yüzde 95 oranında dolduğunu dile getirerek, “450 yataklı olan otelimiz büyük oranda doldu. Şu an da bireysel başvuruları alabiliyoruz. Otelimize bu sene İranlı turistler yoğunlukta olacak. İranlı turistler yerlerini bir sene öncesinden ayırttılar. Otelimizin yüzde 100 kapasiteye ulaşması memnuniyet verici bir durum. Otelimize gelecek olan turistleri en iyi şekilde ağırlayacağız. Turistlerimize Mevlâna Haftası'na özel ikramlarımız ve hafta boyunca canlı Ney dinletimiz de olacak” diye konuştu.
'TURİSTLERİ EN GÜZEL ŞEKİLDE KONUK EDECEĞİZ'
Geçen yılki Şeb-i Arus törenlerinden sonra rezervasyon almaya başladıklarını dile getiren Rumi Otel Büro Müdürü Ahmet İnceçayır ise, “Otelimizin doluluk oranı şu an yüzde 90 ancak. Bu bir saat içinde dolabilir. Törenlere katılacak olan insanların çok önceden yerlerini ayırtmaları gerekmektedir. Otelimizin Mevlâna Müzesi'ne yakın olması talep edilirliğimizi artırıyor” dedi. Yazları deniz turizmi yapan otellerin güldüğünü Konya'daki otellerin ise Şeb-i Arus törenleri haftasında güldüğünü belirten Ahmet İnceçayır, turistleri otellerinde çok iyi konuk ederek gelecek senelerde de gelmelerini sağlayacaklarını bildirdi.
 
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.