ÖSS öğrencileri meslekleri tanıyor
Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, sınava girmeden önce meslek seçiminin yapılmasının ve bir hedef belirlenmesinin öğrencilerin başarısı açısından büyük önem arz ettiğini söyledi. Öğrencilerin farklı meslekleri tanımaları adına bu programı organize ettiklerini bildiren Atalay, öğrencilere şimdiden ipi sıkı tutmaları tavsiyesinde bulundu.
Sistem Dershaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay’ın yaptığı açıklamanın ardından kürsüye gelen Fizyoterapist Aliye Çakır, fizik tedavi ve rehabilitasyon mesleği konusunda bilgiler verdi. Fizyoterapistlerin doktor olmadığını söyleyen Aliye Çakır, “Fizyoterapistler, doktorun koyduğu tanı doğrultusunda uygulama yaparak hastayı tedavi eden kişilerdir. Yani fizik tedavi doktoru farklı, fizyoterapist farklıdır” dedi. Fizyoterapistliğin geliri yüksek bir meslek olduğunu söyleyen Aliye Çakır, “Fizyoterapistlerin çalışma alanları oldukça geniştir. Devlet kurumları, kaplıcalar, spor klüpleri, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri gibi yerlerde iş imkanı oldukça yüksektir. Aylık geliri de ortalama 3-5 bin TL civarındadır” dedi. Bu mesleği icra edenlerin özellikle dikkat etmesi gereken konuların başında sabır ve sevgi geldiğine vurgu yapan Çakır, aynı zamanda bir fizyoterapistin muhatabı ile diyaloglarının da iyi olması gerektiğini dile getirdi.
Programa katılan Özel Selçuklu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Seyit Karaca da realizm ile idealizm arasındaki dengeyi iyi kurmak gerektiğine dikkat çekti. Her öğrencinin geleceğe ilişkin hayalleri, umutları olduğunu söyleyen Karaca, “Hayallerinize ulaşabilmek için zamanı iyi değerlendirmelisiniz. İdealinize ulaşmaya çalışırken de realizmi yani şu anki durumunuzu bilmeniz gerekmektedir. İdealizme yaklaşıldıkça realizmin şartları da değişir, yeni boyutlar kazanır. Bu değişim sürecinde dengeyi iyi kurmak gerekir” dedi. Doktorluk mesleğine ilişkin de değerlendirmeler yapan Karaca, “Tüm mesleklerde olduğu gibi doktorlukta da işini severek yapmak önemlidir. İşini severek yapan her zaman başarılı olur. Özellikle bizim muhatabımız insan olunca daha dikkatli ve titiz olmamız gerekiyor” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler katılımcılara mesleki alanları ile ilgili çeşitli sorular yöneltti.
RASİM ATALAY





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.